80 éves lett a volt polgármester

2024.02.07. 08:00

Születésnapján köszöntötték Tüttő Istvánt Nagykanizsán

Tüttő István volt polgármestert 80. születésnapja alkalmából kedden köszöntötte a Nagykanizsai Városvédő Egyesület a Cukker művek cukrászdában.

Benedek Bálint

A születésnapi köszöntésen (b-j) Horváth Gábor, Tüttő István és Cserti Tibor, a városvédők elnöke

Fotó: Szakony Attia

Az eseményen Horváth Gábor, a városvédők alelnöke elmondta: Tüttő István 1997-től 6 éven át irányította a várost polgármesterként, ellenoldali többségű testülettel. Együttműködésre törekedett minden képviselővel, és nagy gondot fordított a civil szervezetekkel, alapítványokkal való kapcsolatokra is. 

- Kiválóan navigált az ellenszélben is - folytatta. - Diplomáciai érzékével, kompromisszumkészségével, demokratikus vezetői stílusával minden körülmények között együttműködött a város érdekében, igaz, más volt akkor a miliő, de ez ma is példaértékű lehet. Városunk lokálpatrióta közössége méltán büszke arra, hogy a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat helyi szervezetének elnökeként Nagykanizsa szellemi életének felpezsdítésében is szerepet vállalt, s büszkék vagyunk édesapjára, Tüttő Jánosra és a róla elnevezett nótakörre is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában