Továbbtanulás

2024.02.06. 17:47

Nyílt nap a zalaegerszegi egyetemi központban

Második nyílt napját rendezte meg az idei beiskolázási időszakban a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja kedden délelőtt.

Arany Gábor

Dr. Palányi Ildikó tájékoztatót tart

Fotó: Arany Gábor

A jelentkezési határidő február közepén lejár, így a pár napon belül meghozandó döntéshez kívántak segítséget nyújtani a jelenleg 500 hallgatót számos képzési szinten oktató egyetemi központban megrendezett tájékoztatással. Ez alkalommal nyolcvanan regisztráltak a programra, míg decemberi első nyílt napjukon másfél százan vettek részt. Erről dr. Palányi Ildikó, az intézmény megbízott főigazgatója számolt be érdeklődésünkre.

– Szeretnénk bemutatni a leendő hallgatóinknak a kampuszt, érezzék meg a légkörét, lássák azt a modern környezet, ahol oktatunk – fűzte hozzá.

A nyílt napon a fiatalok megismerhették a három képzési területüket, a gazdaságtudományit, az informatikait és a műszakit, valamint a program alkalmat adott arra is, hogy a duális képzésben partner vállalkozások kínálta lehetőségekről tájékozódjanak. Jelenleg hetvennél több céggel állnak kapcsolatban, ez azt jelenti, hogy a hallgatók tanulmányaik mellett a szakmájukban dolgozhatnak, az elméleti ismeretek mellett a gyakorlatban is kipróbálhatják magukat.

Az egyetemi központ hallgatói közgazdász, gazdaságinformatikusi, illetve mérnöki diplomát szerezhetnek. A számok azt mutatják, hogy a közgazdász képzés a legnépszerűbb, a hallgatók hatvan százaléka tanul itt, míg a többiek nagyjából fele-fele arányban informatikusnak, illetve mérnöknek készülnek.

A főigazgató szólt arról is, hogy a nyílt napok mellett különböző beiskolázási rendezvényeken is rendszeresen részt vesznek megyeszerte, ezek hatása érzékelhető a jelentkezések számában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában