A kertbarát kör programterve összeállt

2024.02.22. 08:30

Nagykanizsa Miklósfa városrésze a tavaszra készül

A miklósfai városrészben működő Dr. Kotnyek István Kertbarát Kör idei programtervében szerepel többek között pálinkamustra és borverseny is.

Benedek Bálint

Mindenki Háza művelődési ház

Fotó: Győrffy István

A programok sora nemrégiben borkóstolóval indult, majd február 23-án (péntek) 17 órakor a miklósfai Mindenki Házában a kör éves közgyűlésével folytatódik.

Németh József, a kertbarát kör elnöke hozzátette: március 22-én (péntek) pálinkamustrát tartanak, ám a mintákat már az esemény előtt egy nappal március 21-én (csütörtök) 17 és 20 óra között várják a Mindenki Házába. A gazdáknak fajtánként egy palack párlattal lehet nevezniük.

– Április 13-án lesz a hagyományos borverseny, értékeléssel és vacsorával – folytatta. – Ebben az esetben is, de már a viadal előtt két nappal 17 és 19 óra között fajtánként kettő palackkal lehet regisztrálni a miklósfai művelődési házban. Az előző évek tradícióit követve a nagykanizsai és a környékbeli bortermelő gazdák nevezését is szívesen fogadjuk. A borszakértőkből álló bírák kiválasztják a legjobb miklósfai és legjobb vidéki nedűket fehér, rozé, és vörös kategóriában. A tavaszi szezon csúcspontjaként pedig a következő hét szombatján, vagyis április 20-án ismét megrendezik az ingyenesen látogatható családi napot disznóvágással. Utóbbi rendezvény programjai még szervezés alatt vannak, de az előző évek tapasztalataira támaszkodva jó kikapcsolódást ígérnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában