Sajtótájékoztató a konzultációról

2024.02.06. 16:30

MSZP: Közös listával legyőzhető a Fidesz

Az MSZP szerint a kormány nyolcmilliárd forintot dobott ki a nemzeti konzultációnak nevezett propagandaakcióra, amelyben az íveket mindössze a választópolgárok 18 százaléka küldte vissza.

Arany Gábor

Ráadásul a válaszokkal is felerősített EU-ellenességet figyelmen kívül hagyva a miniszterelnök megszavazta az uniós döntéseket.

Ezt emelte ki kedden tartott sajtótájékoztatója elején Góra Balázs, az MSZP zalaegerszegi szervezete elnöke. Szólt arról is, hogy az MSZP országosan 80 ezer, Zalában 6500 darab érvénytelen, ki nem töltött konzultációs ívet adott át a gyűjtést kezdeményező aHang-mozgalomnak.

Góra Balázs a közelgő választásokra áttérve elmondta, hogy március 15-ig tartó kampányt indítanak annak érdekében, hogy a demokratikus ellenzéki pártokat rábírják a közös listán való indulásra a választáson. Ennek alátámasztására az országban legalább 100 ezer aláírást kívánnak összegyűjteni. A kampányban be akarják mutatni a létező többséget, mert a választási matematika azt mutatja, legyőzhető a Fidesz az EP-választáson, mondta. Egy felmérés szerint az ellenzéki szavazók 80 százaléka közös indulást akar, és 94 százalékuk szavazna közös EP-listára, emelte ki végül.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában