Szabadtéri rehabilitációs parkot létesítettek a gyermekosztály számára

2024.02.18. 15:30

Jótékonysági bált tartott a koraszülöttmentő alapítvány

Jótékonysági bált rendezett szombaton a zalaegerszegi Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány, amelyen ismét átadták a Tündérkéz, a Lelkes Segítő és a Gyógyító mosoly díjakat a Zala Vármegyei Szent Rafael kórház gyermekosztályán dolgozó három nővérnek, egy gyógytornásznak és egy orvosnak. A ZalaZONE Járműipari Tesztpálya konferencia-központjában tizenkettedik alkalommal megrendezett eseményen az alapítvány új nagykövetét is megválasztották.

Antal Lívia

Hátul Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány kuratóriumának tagjai: Balogh Ádám, Borsosné Pál Ildikó, dr. Gárdos László, Frauenhoffer Márta, Nagy András. A kép bal és jobb szélén az alapítvány két nagykövete, Borbás Marcsi és Mányoki Attila hosszútávúszó. Elöl a díjazottak: Boldizsárné Császár Henrietta, Simonné Kovács Ágota, Kovácsné Kiss Rózsa, Tormássy Marianna és dr. Kóródi Sándor

Fotó: Antal Lívia

A rendezvény dr. Gárdos László osztályvezető főorvos, a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány alapítójának beszámolójával kezdődött. Az elmúlt egy év történéseinek értékelését azzal vezette fel, hogy alapítványuk egyike annak az országban működő kilenc alapítványnak, amelyek nemcsak gyűjtenek, hanem az év 356 napján 24 órában mentenek. Zala, Vas vármegyékben és Somogy egy részében végzik a súlyos állapotú koraszülöttek és újszülöttek mentését. Ennek kapcsán szóba hozta, hogy tavaly új mentőautót tudtak szolgálatba állítani.

Szabadtéri rehabilitációs parkban gyógyulhatnak a gyerekek

Az alapítvány közösségi rendezvényekkel népszerűsíti magát, ilyen a koraszülött piknik, a jótékonysági futás, a jótékonysági úszás és az adventi palacsintasütés, mondta el dr. Gárdos László. Tájékoztatóját a gyermekosztályon működő, a Nyugat-Dunántúl legnagyobb komplex rehabilitációs centrumának újabb beruházásával folytatta. Elmondta, a közelmúltban egy szabadtéri rehabilitációs parkot alakítottak ki, ahol a hónapokra kórházi szobákba zárt gyerekek a szabadban gyógyulhatnak. Ez egy fejlesztő játszótér, amely egyedülálló az országban, húzta alá az osztályvezető főorvos.

A jótékonysági bál résztvevői: elöl jobb oldalt, Németh Kristóf, a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány új nagykövete
Fotó: Antal Lívia

Tündérkéz, Lelkes segítő, Gyógyító mosoly 

Beszámolója után átadták a díjakat. Tündérkéz díjban és Odaadó gondoskodással a gyermekekért nővér-ösztöndíjat vehetett át Boldizsárné Császár Henrietta gyermekápoló, Simonné Kovács Ágota gyermekszakápoló és Kovácsné Kiss Rózsa OKJ-s ápoló, sürgősségi szakápoló. Lelkes segítő díjat kapott Tormássy Marianna gyógytornász. Gyógyító mosoly díjban és Hűséggel az itthoni gyermekgyógyászatért orvos-ösztöndíjban dr. Kóródi Sándor csecsemő- és gyermekgyógyászt részesítették.

Új nagykövetet választott az alapítvány 

A rendezvényen Mihály Péter színművész és Borbás Marcsi televíziós műsorvezető, az alapítvány első jószolgálati nagykövete konferált. Online jelentkezett be Illés Fanni paraúszó, a bál fővédnöke. Védnök Vigh László országgyűlési képviselő volt. Németh Kristóf budapesti színművész személyében új nagykövetet avattak, aki évek óta támogatja már a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában