Természet és fantázia

2024.02.02. 14:30

Gyógyszerészhallgató kiállítása a HSMK-ban - fotógalériával

A HSMK színházi előcsarnokában nyílt meg csütörtökön a nagykanizsai Kiss Nóra gyógyszerészhallgató, amatőr festő Természet és fantázia című kiállítása. A tárlat február 23-ig látogatható.

Benedek Bálint

A HSMK színházi előcsarnokában nyílt meg Kiss Nóra kiállítása

Fotó: Szakony Attila

A megnyitón Kazányi Anett művelődésszervező köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: a fiatal gyógyszerészhallgató vezérhivatása mellett a képzőművészetből merít erőt a mindennapok forgatagában. Festményein legtöbbször a természet jelenik meg. Annak szépségeit, tovaröppenő pillanatait megörökítve jut inspirációhoz és megnyugváshoz. Kiss Nóra tájképeiben tükröződik és kifejezésre jut saját énje, belső világa - így mosódik össze s válik teljessé a két szféra magában az alkotásban.

Fotó: Szakony  Attila

Ezt követően Dávidovics Mária pedagógus méltatta az alkotó tevékenységét.

- Kiss Nóra nagyapjával Zalakaros minden évszakban csodálatos környezetében tett sétáik, inspiráló beszélgetéseik különösen nagy hatással voltak rá és mély nyomot  hagytak a lelkében - mondta. - Gyerekként, majd gimnazistaként is szakkörökön, rajztáborban igyekezett finomítani technikáját. A gyermekkor kíváncsiságát, kreatív alkotókedvét megőrizve ma agyát az alkotás - festés, rajzolás - közben pihentető üzemmódba állítja. Kedvenc eszközei rajzban a grafit, festményein az akril, illetve az akvarell.

Fotó: Szakony  Attila

A kulturális műsorban Böjti István, az elektronikus zenei médiaművész szak hallgatója gitárjátékával szórakoztatta a közönséget.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában