Ideiglenesen szabad égetni

2024.02.29. 16:04

Gyenesdiáson március közepére feloldották a tilalmat

Ideiglenesen engedélyezte az avar és a kerti hulladék szabadtéri égetését Gyenesdiás képviselő-testülete. E munkát március 11. és március 23. között végezhetik az ingatlantulajdonosok, vasárnap kivételével naponta 8 és 18 óra között.

Péter B. Árpád
Az önkormányzat e plakáttal is az óvatosságra figyelmeztet
Forrás: Gyenesdiás

Az önkormányzat arra hívja fel a figyelmet, égetni csak száraz kerti hulladékot lehet, kis adagokban, s mindezt úgy, hogy a füst, bűz, pernye és hőterhelés ne zavarja a közelben élőket, és ne károsítsa a zöld növényeket, fákat, bokrokat. Ezt a munkát párás, tartósan ködös, esős időben, füstködriadó és erős szél esetén tilos végezni.

Nem szabad égetni kulturális létesítmények száz méteres körzetében az intézmények működésének idejében és rendezvények esetén, illetve egyházi ingatlanok közelében a szertartások alatt.

Az avar és kerti hulladék meggyújtásához nem használható olaj, benzin, vagy más vegyi adalék, s az elégetni szánt hulladékban nem lehet kommunális, ipari eredetű vagy veszélyes anyag, így műanyag, gumi, vegyszer vagy festék sem. Közterületen tilos e munkát végezni, az égetés helyszínén pedig olyan eszközöket kell biztosítani, amelyekkel a tűz esetleges terjedése megakadályozható, tájékoztatott Gyenesdiás önkormányzata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában