Fotók

2024.02.07. 07:49

Emlékszel a Balatonba szakadt Hummerekre? - 12 éve volt

Emlékeztek? 2012. február 7-én a parttól 30 méterre 10-12 centiméteres jég szakadt be két Hummer H2 típusú amerikai terepjáró alatt, és a járművek 80-100 centiméteres vízbe merültek.

Zaol.hu

Forrás: MTI/Nagy Lajos (archív)

A két szlovák rendszámú amerikai monstrummal „csúszkálni” indult egy társaság. Arról, hogy mi történt ezután, ideidézzük az akkori rendőrségi közleményt: „a járművekben tartózkodóknak sikerült partra evickélniük, majd a balatonalmádi rendőrkapitányság munkatársai szállították őket meleg helyre”.

Emlékezetes maradhatott annak a balatonfűzfői vállalkozónak is a fenti nap, aki speciális eszközökkel húzta partra a nagy vasakat.

A pilóták ellen jégen tartózkodás szabályainak megszegése miatt indult akkor szabálysértési eljárás. És hogy miért volt két Hummer a Balatonban? Állítólag, amikor az egyik alatt beszakadt a jég, a sofőr kérte a barátja segítségét, akinek szintén volt egy hasonló terepjárója, ám ő is pórul járt.

További fotók a veol.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában