Az elkóborolt állatok hazajuttatásában segítenek

2024.02.09. 10:00

Chipleolvasót telepítenek Veszprém, Székesfehérvár, Esztergom és Kaposvár vasútállomására

Az elkóborolt állatok hazajuttatása és a felelős állattartás népszerűsítése érdekében együttműködési megállapodást kötött a MÁV Zrt., a MÁV-HÉV Zrt., a VOLÁNBUSZ Zrt. és a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány. A megállapodást a napokban írták alá Székesfehérváron, áll az állatvédelmi szervezet sajtóközleményében.

Mozsár Eszter

A sajtótájékoztató résztvevői

Forrás: Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány

A vasút-, HÉV- és autóbuszállomásokon rendszeresen fordulnak elő állatok, többségük elkóborolt vagy kóbor eb. Az állatok biztonságos elhelyezése és tulajdonosaiknak felkutatása mind állategészségügyi, mind közegészségügyi szempontból kiemelkedő jelentőséggel bír. A mindezen célokat elősegítő együttműködési megállapodást Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester köszöntőjét és Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos beszédét követően Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke, a MÁV-START és a Volánbusz Zrt. képviseletében pedig Mosóczi László vezérigazgató írta alá Székesfehérvárott. A megállapodásnak köszönhetően Veszprém, Székesfehérvár, Esztergom és Kaposvár vasútállomásán chipleolvasó lesz elérhető a nap 24 órájában. Az alapítvány 5 transzponder leolvasót és azok használatáról szóló információs táblákat adott át partnerei részére - áll a sajtóközleményben.

Forrás: Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában