A népszerű célpontok között

2024.02.25. 17:00

Bálint-nap táján is sokan keresték fel Hévízt

Jelentős forgalmat regisztráltak Hévízen Bálint-napon, s az azt követő hét során.

Péter B. Árpád

A téli Tófürdő látványa és élménye is sokakat vonz a fürdővárosba

Forrás: Hévíz

Erről tanúskodnak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai, amelyek alapján a csókpadok napjai s a további rendezvények – amelyek a házasság hetéhez kapcsolódtak – sokakat vonzottak a városba. Ennek kapcsán Papp Gábor polgármester azt mondta, a fürdővárosok vezetik a hazai úti célok toplistáját, amelyen Hévíz évek óta dobogós.

– Az előzetes adatok alapján azt látjuk, a Bálint-napi turisták fele-fele arányban érkeztek itthonról és külföldről február 14-én, a következő hétvégén pedig nagyobb részben, 55 százalékban magyar utazók töltötték meg a szálláshelyeket, nagyobbrészt vidéki desztinációkat választva a páros kikapcsolódáshoz – foglalta össze a fürdőváros első embere.

A rendelkezésre álló adatok szerint a legnépszerűbb települések listáját ezen időszakot tekintve ismét Hévíz és Sárvár vezeti, a top 3-ban a hazai vendégeket illetően Zalakaros, a külföldiek körében pedig Bük lett a dobogós.

Országosan Németországból, az Egyesült Királyságból és Csehországból érkezett a legtöbb külföldi vendég, vidéken pedig a csehek, az osztrákok és a németek domináltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában