Katonazenekar karnagya volt és nyugdíjas klubot is alapított

2024.02.02. 17:57

102 éves korában elhunyt a zalaegerszegi Ódry Lajos

102 éves korában elhunyt Ódry Lajos (1922-2024), a Pro Urbe Zalaegerszeg díjjal kitüntetett nyugállományú őrnagy, a katonazenekar alapítója és legendás karnagya – adta hírül Balaicz Zoltán polgármester közösségi oldalán. Ódry Lajos húsz évig volt a Zalaegerszegi Helyőrségi Zenekar karnagya, s ő alapította a Kertvárosi Nyugdíjasklubot, amelynek első elnöki tisztét is betöltötte.

Mozsár Eszter

Ódry Lajos az őt köszöntő Kaposvár Helyőrségi Zenekart vezényli

Fotó: ZH/Archív Seres Péter

Korábbi írásunkban olvasható a 100 éves őrnagy köszöntéséről, amikor Landorhegyi otthonánál Balaicz Zoltán polgármester a Pro Urbe Zalaegerszegért-díjas nyugállományú őrnagynak, a Zalaegerszegi Helyőrségi Fúvószenekar nyugalmazott karnagyának díszoklevelet nyújtott át. Ezt követően a Magyar Honvédség Katonazenekar és a Magyar Honvédség parancsnoka nevében gratulált és kívánt jó egészséget Csizmadia Zsolt ezredes, karmester. 

Ódry Lajos a Pro Urbe Zalaegerszeg kitüntetéssel
Fotó: ZH

Ferge László őrnagy, a 20. Hadkiegészítő- és Toborzó Iroda vezetője, valamint Németh István, a zalaegerszegi Honvéd Klub képviseletében kívánt boldog születésnapot. Ugyancsak gratulált Choma Balázs, a Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesületének elnöke. Az ünnepeltnek meglepetésként a Kaposvár Helyőrségi Zenekar muzsikált, s a köszöntés végén Ódry Lajos maga vezényelte a fúvósokat.

https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2022/06/ketten-egyutt-ketszaz-evesek-szepkoruakat-koszontottek-zalaegerszegen-video

https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2022/06/szazeves-lett-odry-lajos-nyugalmazott-ornagy

A születésnapján készült interjú a honvedelem.hu oldalon itt olvasható:

https://honvedelem.hu/hirek/boldog-szazadik-szuletesnapot-lajos-bacsi.html

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában