Ünneplés

2022.06.03. 15:00

Ketten együtt kétszáz évesek – Szépkorúakat köszöntöttek Zalaegerszegen (videó)

A szó legszorosabb értelmében szép kort ért meg Domján Gyuláné és Ódry Lajos. A százéves ünnepelteket pénteken köszöntötték fel a jeles alkalomból.

Mozsár Eszter

Az ünneplők körében Domján Gyuláné Vica néni. Balról Balaicz Zoltán, Kónya Zoltánné, Vigh László és Börcz Imréné

Forrás: Seres Péter

Reggel a Szombathelyi Egyházmegye által három éve fenntartott Idősek Otthona Gondviselés Házában csinosan és izgatottan várta Balaicz Zoltán polgármestert és Vigh Lászlót Domján Gyuláné, aki egyébként az országgyűlési képviselő nagynénje. Vica néni leánya, Kónya Zoltán Ferencné kíséretében jelent meg a rövid ünnepségen, ahol meghatottan vette át a csokrokat, s a polgármesteri köszöntő után a neki járó díszoklevelet. Domján Gyuláné 1922. június 4-én született Felsőrajkon, nyolcan voltak testvérek, két gyermeke, négy unokája és három dédunokája van. Születésnapját családi körben tölti majd szombaton délután szülőfalujában, tette hozzá a képviselő. A pezsgős koccintás közben Börcz Imréné vezető ápoló is további jó egészséget kívánt idős lakójuknak.

Ódry Lajos (balra) ugyancsak jó egészséget kívánt az őt köszöntőknek
Forrás: Seres Péter

Ódry Lajost Landorhegyi úti lakhelyénél, a tízemeletes házak előtt köszöntötték. Itt Balaicz Zoltán polgármester a Pro Urbe Zalaegerszegért-díjas nyugállományú őrnagynak, a Zalaegerszegi Helyőrségi Fúvószenekar nyugalmazott karnagyának díszoklevelet nyújtott át. Ezt követően a Magyar Honvédség Katonazenekar és a Magyar Honvédség parancsnoka nevében gratulált és kívánt jó egészséget Csizmadia Zsolt ezredes, karmester. Ferge László őrnagy, a 20. Hadkiegészítő- és Toborzó Iroda vezetője, valamint Németh István, a zalaegerszegi Honvéd Klub képviseletében kívánt boldog születésnapot. Ugyancsak gratulált Choma Balázs, a Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesületének elnöke. Az ünnepeltnek meglepetésként a Kaposvár Helyőrségi Zenekar muzsikált, s a köszöntés végén Ódry Lajos maga vezényelte a fúvósókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában