Indítsuk túrával az idei évet

2024.01.04. 14:30

Vízkeresztkor várja az érdeklődőket a Zalai Teker(g)ők Egyesület

A zalaegerszegi Tourinform irodával közösen a Napvándor túra utolsó állomásával zárta az évet december 21-én a Zala Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület. Január 6-án, szombaton egy kiadós sétával indítják az új esztendőt, méghozzá Egervárról, tájékoztatta lapunkat Szabó Balázs egyesületi elnök.

Mozsár Eszter

A tavalyi pethőhenyei túra résztvevői.

Fotó: Zalai Teker(g)ők Egyesület

Vízkereszt, vagy amit akartok. Ezúttal nem a klasszikus Shakespeare-darab megtekintésére invitálják az érdeklődőket, hanem a természet és a túrázás kedvelőinek nyújtanak különleges programot. A túravezető elmondta, Egervárról Zalaegerszegre kalauzolják a jelentkezőket, miközben megtekintenek néhány látványosságot.

- Az alcímből adódóan nem ígérhetek mást, mint Shakespeare művéhez hasonlóan vidámságot, újdonságot. Talán nem járunk úgy, ahogy a darab egyik szereplője, Malvolio. Bár a mi börtönünk csupán a vendégmarasztaló zalai agyag lenne, de végigjártam az utat előzetesen és a sárra való tekintettel szilárd burkolatú úton megyünk inkább – mondta Szabó Balázs.

A találkozó január 6-án, szombaton reggel 9 óra 10 perckor az egervári buszfordulónál lesz. A túrázók megjárják a Pincedombot, majd Nagypáli és Kispáli után Ságodnál érnek a városba. A 150 méter szintemelkedésű és 17 kilométeres gyalogtúrát hozzávetőlegesen hat óra alatt lehet majd megtenni. Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő ruházat és cipő (bakancs), kamásli, folyadékpótláshoz szükséges ital, igény szerint szendvics.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában