Helyi közélet

2024.01.07. 16:27

Hivatásukat betöltött fák a parkokban, út- és járdaszéleken Zalában is

Néhány hete még nagy becsben tartottuk a fenyőfákat, válogattunk a kínálatban, gondosan díszítettük, de vízkereszt napján, azaz január 6-án többnyire a legszebbek is kikerülnek a nappalikból, nagyszobákból.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

Hagyományosan eddig tart a karácsonyfák adta varázslat, az esedékes nagytakarítás  során a városokban a gyűjtőpontokra visszük őket. A jövő hét a városgazdálkodási vállalatok számára a kidobott fenyőfák összegyűjtésével telik majd, mi pedig már a farsangi szezonra készülve jelmezeket tervezünk a gyerekeknek és magunknak. 

A klímatudósok szerint a szép nagy vágott fenyő volt a legjobb megoldás idén is, a földlabdással és a műanyaggal szemben, ugyanis így biztosítottuk, hogy a nagyra nőtt fák teljesíthessék a légkör szisztémájában betöltött szerepüket, és a fenyőfa termelőket is segítettük, ami a gazdaság körforgását szolgálja a le nem bomló szintetikus anyagok használatával szemben. Felvételünk a zalaegerszegi Berzsenyi utcai házak egyik közterületén készült szombaton.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában