Pályázatot írtak ki

2024.01.04. 12:05

Helyettesítéssel látják el a háziorvosi feladatot Lentiben

A háziorvosi feladatellátásról is határozott Lentiben a képviselő-testület még az elmúlt év decemberben, az utolsó önkormányzati ülésén.

Korosa Titanilla

2023. február 1-től három felnőtt háziorvosi körzetben látják el a betegeket Lentiben

Forrás: Illusztráció/freepik

Itt arról döntöttek a képviselők egyebek mellett, hogy az önkormányzat továbbra is helyettesítéssel oldja meg a városban az 1. számú háziorvosi körzetben a feladatok ellátását.

Mint arról már korábban beszámoltunk, 2023. február 1-től három felnőtt háziorvosi körzetben látják el a betegeket Lentiben. Az 1. számú körzetben praxisjoggal rendelkező dr. Völgyi Edina tavaly áprilisig végezte a munkát, április 1-től az önkormányzat helyettesítés útján biztosította az ellátást, melyre dr. Seresné dr. Pirkhoffer Katalin háziorvossal kötöttek szerződés szeptemberig, majd októbertől december végéig. Dr. Völgyi Edina háziorvosi praxisát időközben nem tudta értékesíteni, erre októberig volt lehetőség, ezért az 1. számú háziorvosi körzetben tavaly október 1-től a praxisjog megszűnt, a feladat ellátása továbbra is az önkormányzat kötelezettsége. Az év végi ülésén a háziorvossal egyeztetve arról született döntés, hogy a betegek ellátását az érintett körzetben a továbbiakban is dr. Seresné dr. Pirkhoffer Katalin végzi január 1-től március 31-ig.

Arról is határoztak még az év végén a képviselők, hogy az önkormányzat pályázatot ír ki területi ellátási kötelezettséggel az 1. számú felnőtt háziorvosi körzetben a feladatellátás vállalkozói formában történő ellátására. A körzetben az ellátandó – 14 év feletti - lakosság száma 2215 fő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában