Iklódbördőcén hétgyermekes családhoz érkezett a segítség

2024.01.31. 14:00

Harminc településen hatvan rászoruló családnak juttat tüzelőt Zalában a vármegyei területi védelmi bizottság

Ahogy az elmúlt esztendőkben, úgy az idén is kapnak tűzifát a rászoruló családok. Szerdán mintegy 50 ezer forint értékben szállítottak ki tüzelőt Iklódbördőcére Szakács László udvarára.

Korosa Titanilla

Iklódbördőcén a Béke utcában élő családhoz érkezett a segítség, balról Cseresnyés Péter, Szakács László feleségével és legkisebb gyermekével, dr. Sifter Rózsa és Sabján Krisztián

Fotó: Korosa Titanilla

2012 óta önként vállalt feladatként biztosít tűzifát a rászorulóknak a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság. A tűzifában részesülő háztartások kiválasztásában a vármegye országgyűlési képviselői, polgármesterek és a helyi közélet szereplői segítenek.

Iklódbördőcén egy hétgyermekes családhoz érkezett a tűzifa, aminek nagy hasznát veszik a családi házban, ahol sokat kell fűteni, hogy meleg legyen.

A tűzifa átadásán dr. Sifter Rózsa, Zala vármegye főispánja, a vármegyei védelmi bizottság elnöke is jelen volt és a helyszínen elmondta, hogy idén 30 településen összesen 60 családot tudnak segíteni ily módon. Köszönhető mindez - tette hozzá - a Magyar Földgáztároló Zrt.-nek, a társaság 3 millió forintot biztosított tűzifa beszerzésére, így egy-egy család 1,3 köbméter kályhakész tüzelőhöz jut, amit az egerszegi  Omega GM Kft. ingyenesen szállít házhoz. A tüzelő mellé még egy 10 ezer forint értékű ajándékcsomagot is kapnak a leginkább rászorulók, köztük az iklódbördőcei Szakács család is.

Fotó: Korosa Titanilla

Részt vett az eseményen Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője és Sabján Krisztián, Iklódbördőce polgármestere is.

Cseresnyés Péter arról szólt, hogy választókörzetében 15 család részesül ebben a segítségben, de ez a szociális program, mely vállalkozásoknak köszönhető, nem az egyetlen segítség, mellyel a rászoruló családokat támogatni tudják a nehezebb időkben. A politikus kiemelte, hogy minden magyar családnak szól átfogó általános segítségként a kormányzat nyújtotta rezsicsökkentést, amely kiterjed a gáz, villany, víz költségekre, illetve a hulladékszállításra annak érdekében, hogy a mindennapok biztonságosabbak legyenek és azok a viharok, melyek Európa különböző államaiban az energiaválság kapcsán kialakultak és a családi kasszákat jelentősen megterhelték, itt Magyarországon érezhetően ne jelentsenek problémát.

Sabján Krisztián pedig elmondta, hogy a település a kezdetektől részt vesz a szociális tűzifaprogramban, ennek keretében 15-20 család jut évente tüzelőhöz, ami olyan plusztámogatás, amit várnak is már az érintettek évről évre. Hangsúlyozta, hogy ez egy hasznos segítség, amire szükség van és köszönetet mondott érte az érintetteknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában