435 diák indult

2024.01.05. 10:51

A vármegye legjobb matekosai

A Matematikai Tehetségekért Alapítvány és a Bolyai János Matematikai Társulat Zala megyei tagozata nemrégiben rendezte meg a vármegyei középiskolai matematikaversenyt.

Benedek Bálint

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A versenyen 435 diák, 291 gimnazista és 144 technikumi tanuló szerepelt. Minden induló a saját iskolájában írta meg a dolgozatot. Ugyanazt a független zsűri által összeállított dolgozatot ugyanabban az időben Baranya, Somogy és Tolna vármegyében is megírták a diákok. A 11. és 12. évfolyam vármegyénkénti 6-6 legjobb diákja jutott be a Pécsen január végén sorra kerülő Négy vármegye matematika versenyére. Dr. Pintér Ferenc, a MaTe elnöke hozzátette: a dolgozatok kijavítását követően a zsűri 28 diákot jutalmazott oklevéllel és könyvjutalommal. A gimnáziumi tanulókat Erdős Gábor, Fonyóné Németh Ildikó, Fonyó Lajos, Kasztl Csilla Márta és Lábodi Gyöngyi, a technikumba járó diákokat Farkas Tünde, Pajorné Rákos Beáta, Püspökiné Jámbor Zsuzsanna és Englertné Szili Mária készítette fel.

Eredmények, győztesek. Gimnázium. 9. osztály: Göntér Jenni Lizandra (Nagykanizsa Batthyány), 10.: Pózvai Panna (Keszthely Vajda). 11.: Göntér Ármin Csongor (Nk. Batthyány). 12.: Varga Kristóf (K. Vajda). Technikum. 9.: Benkő Martin Dorián. 10.: László Csongor (mindketten Zeg. Ganz). 11.: Luksics Mária Nikolett (Nk. Thúry). 12.: Horváth Márk (Zeg. Csányi).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában