Zaol podcast

2024.01.05. 07:00

A műveltség kincsestára Nagykanizsa – vendégünk Rajnai Miklós bölcsész

A Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyetem 2024-ben is várja a történelem iránt érdeklődőket a nagykanizsai Halis-könyvtárban tartott ingyenes előadássorozatra.

Benedek Bálint

Rajnai Miklós Bánffy-díjas bölcsész a vendégünk

Fotó: Szakony Attila

A szabadegyetem 35 éve élő közösség Nagykanizsán, melynek a kezdetektől főszervezője Rajnai Miklós Bánffy-díjas bölcsész. Aki rendkívül büszke az ismeretterjesztő előadássorozatra. Hosszú éveken át saját vagyonából finanszírozta az előadók utaztatását, vendégül látását, szállását, előadói díjukat. Az évek során kialakult azonban a szabadegyetem égisze alatt egy olyan vállalkozói csapat, amely fontosnak tartja, hogy magyarságunkkal, a nemzet történelmével kapcsolatos ismeretek napvilágot lássanak, ezért felvállalta a költségek jelentős részét.

Kivételes, elődeitől örökölt küldetéstudatáról, a Nagy-Magyarország emlékmű felfedezéséről, annak felállításáról és jelentőségéről, de a példaképeiről, a családi identitásáról és a magyarságáról is beszélgettünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában