Évi egymillió forint

2023.12.08. 15:15

Zalából négyen vehették át a Széchenyi István Egyetem Gólya ösztöndíját

A győri Széchenyi István Egyetem tíz hónapon át havi százezer – azaz összesen egymillió – forintos Gólya ösztöndíjjal támogatja ötven elsőéves nappali tagozatos hallgatóját. A díjazottak közül négyen Zala vármegyéből érkeztek az intézménybe, közölte az egyetem.

Zaol.hu

A szalapai Samu Ferenc nagy lehetőségnek tartja a Gólya ösztöndíjat

Fotó: Adorján András

Rekordszámú hallgató kezdte meg tanulmányait idén szeptemberben a Széchenyi István Egyetemen. A fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány céltámogatásának köszönhetően jelentős segítséget kapnak tanulmányaikhoz a kormányrendelet értelmében kedvezményezettnek minősülő járásból vagy átmenetileg kedvezményezett településről érkező egyetemisták. Az elsőéves nappali tagozatos hallgatóknak szóló Gólya ösztöndíjat első ízben tavaly hirdették meg. Akkor 15 fiatal egyszeri százezer forintos támogatást kapott, az idén pedig már ötvenen tíz hónapon át részesülhetnek havi százezer – vagyis összesen egymillió – forintos juttatásban. 

Zala vármegyéből négy fiatal – a türjei Tóth Dóra (gyógypedagógus szakos), a zalaszentgróti Stanka Gergő (gazdaságinformatikus), a szalapai Samu Ferenc (mérnökinformatikus), valamint a szécsiszigeti Pető Vilmos Balázs (közlekedésmérnök) – nyerte el az ösztöndíjat. 

Samu Ferenc kérdésünkre elmondta, hálás azért, hogy rögtön a tanulmányai elején ekkora lehetőséget kapott az intézménytől, mert az ösztöndíj nagy segítség számára. „Most rázódom bele az egyetemi életbe, de tervezem, hogy a jövőben plusztevékenységet is fogok végezni. Az IT világa nagyon érdekel, és azt látom, hogy a Széchenyin rengeteg lehetőség van ezen a területen is” – osztotta meg gondolatait a mérnökinformatikus szakos, szalapai hallgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában