A település ifjú polgárait köszöntötték

2023.12.22. 09:00

Türje karácsonyi ünnepén folytatódott az évtizedes hagyomány

A hagyományokhoz híven ezúttal is a falukarácsonyon köszöntötték Türje idén érkezett ifjú polgárait. A családok az oklevél és az ajándék mellé pénzbeli támogatást is kaptak.

Péter B. Árpád

Az elmúlt egy évben érkezett ifjú polgárok és családjuk, középen Nagy Ferenc

Fotó: Péter B. Árpád

Türje fiataljainak és kulturális csoportjainak ünnepi műsora előtt Nagy Ferenc polgármester arról beszélt: a karácsony sokak számára a legszebb s talán a gyermeki lelket leginkább megérintő ünnep, s ilyenkor az ember kicsit hisz a csodákban.

– A lényeg nem a színes szalagokkal átkötött csomagokban rejlik, nem is a feldíszített fenyő alatt találjuk; máshol lehet meglelni. A csoda a kedves szavakban, az őszinte, szívből jövő jókívánságokban s a szerető érzésekben, gesztusokban van. A karácsony nem az ész, hanem a szív ünnepe, és ilyenkor azokra is gondolunk, akiket szemünkkel már nem láthatunk, ám mégis jelen vannak, mert kedvesek, fontosak voltak valaha számunkra – fogalmazott Nagy Ferenc.

Nagy Ferenc: Ilyenkor az ember kicsit hisz a csodákban
Fotó: Péter B. Árpád

Majd Kassák Lajost idézte s azt kívánta a település lakóinak: a szeretet és a vele járó békesség tegye még szebbé a közelgő ünnepet.

A folytatásban Türje idén született ifjú polgárait köszöntötték. A polgármester felelevenítette, ez már 11 éves hagyomány a községben, hiszen egy kisbaba érkezése nemcsak a család számára öröm, hanem az egész közösségnek az, „mivel ők jelentik számunkra a jövőt”.

– Mi pedig napról napra nekik építjük-szépítjük lakóhelyünket, Türjét – folytatta Nagy Ferenc. – Különösen fontos, hogy minél több gyermek szülessen és vihesse tovább hagyományainkat, kultúránkat, illetve a család és a település örökségeit. S jó lenne, ha felnőttként sokan itthon maradnának, de ha mégsem, akkor bárhová is sodorja őket az élet, ne felejtsék el: a bölcsőjük Türjén ringott.

A falukarácsony résztvevői a helyi általános iskolások megható műsorában is gyönyörködhettek
Fotó: Péter B. Árpád

Az önkormányzat 2013 óta köszönti a község ifjú polgárait, s mindig közvetlenül karácsony előtt. Most a családok a helyhatóságtól 20-20 ezer forintot kaptak, illetve átvehették Nagy Ferenc apró ajándékait, meglepetéseit is. A polgármester végezetül azt kívánta a szülőknek: váljon valóra minden, a gyermekükhöz fűzött reményük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában