Dobozokban érkezett a szeretet

2023.12.22. 14:00

Összefogtak a kanizsaiak

Az Egy doboznyi szeretet akció keretében összegyűlt csomagokból adott át néhányat Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő pénteken a nagykanizsai Bujáki Anitának, aki egyedül neveli 15 hónapos ikerlányait.

Benedek Bálint

A keleti városrész lakótelepén élő Bujáki Anita örömmel nyitott ajtót a képviselőnek, aki három csomaggal lepte meg az édesanyát és lányait, Flórát és Fannit. Az anyát előre ugyan tájékoztatták, hogy érkezik a meglepetés, de ilyen szépen becsomagolt, s kellően nehéz ajándékokra nem számított. Boldogan vette át a cipősdobozokat, elmondta: jó érzés, hogy a városban élnek olyanok, akik gondolnak másokra, számukra idegenekre is és önzetlenül segítenek rajtuk.

- Külföldön dolgoztunk a párommal, aki már a terhességem idején magamra hagyott - mesélte. - Egyedül nevelem a gyerekeket, szerencsére édesapámra számíthatok, sokat segít. Most szoktattam a bölcsődébe a lányokat, mert napi négy órában találtam állást egy üzletben. Melegséggel tölti el a szívemet, hogy kerülnek a karácsonyfa alá szép ajándékok. 

A jótékonysági akció ötletgazdája, Cseresnyés Péter elmondta: látszik, hogy az emberek törődnek a nélkülöző családokkal, hiszen az idén is rengetegen álltak a kezdeményezés mellé. Balogh László polgármester és Hella Ferenc református esperes is sokat tett, hogy minél több család arcára varázsolhassanak mosolyt.

Fotó: Szakony Attila

- Majdnem tíz éve folytatjuk ezt az akciót, és eljutottunk odáig, hogy több mint ezer doboznyi szeretet, ajándék gyűlt össze - folytatta az országgyűlési képviselő. - A lakosság egy része számára igenis fontos, hogy a karácsony közeledtével gondoljon az elesettekre, a nehéz helyzetben lévőkre, az olyan családokra, akiknek a hétköznapokban nélkülözniük kell. Ugyancsak siker, hogy ebben az évben ismét küldtünk jelentős mennyiségű dobozt Kárpátaljára. Az ottani háborús helyzetben minden segítség, adomány jól jön azoknak a gyermekeknek, akik az édesapjukért aggódnak. 

Cseresnyés Péter hozzátette: mindenkinek köszönet jár, aki egyetlen dobozt is összekészített, és ígéri, az akció ilyen összefogás mellett jövőre is folytatódik.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában