Zaol podcast

2023.12.29. 12:30

Mozogjunk rendszeresen és fogyasszunk sok gyümölcsöt – télen a legfontosabb az immunrendszer erősítése (1. rész)

A Zaol-podcast mai adásában szakgyógyszerész mondja el mivel jár az egyszerű nátha, milyen tüneteket produkál az influenza, mire gyanakodjunk torokfájás, orrdugulás, vagy fejfájás és láz esetén? Az is kiderül, hogy előzhetjük meg a téli időszakra jellemző betegségeket és mikor érdemes patikába sietnünk. Vendégünk Dr. Lukács Mária, a Magyar Gyógyszerészi Kamara zalai szervezetének elnöke, aki az említett témák mellett a probiotikumok fogyasztásához köthető jótékony hatásokat is sorolja.

Szalay Balázs

Fotó: ZH-archív / Szakony Attila

A téli időszakban gyakran érezhetjük magunkon az egyszerű nátha kellemetlen tüneteit, de több más megbetegedés is felütheti a fejét ilyenkor. A rossz közérzet, a fejfájás, az orrfolyás, az orrdugulás, vagy a kaparó torok komolyabb problémát is jelezhet, ezért érdemes minden esetben szakemberhez fordulni, akár gyógyszerészünk tanácsait kikérni. A baktériumok, vírusok számára rendkívül kedvező az iskolai, vagy óvodai közeg, ahol a gyerekek hosszabb időt töltenek együtt egy légtérben. Náluk különösen fontos, hogy már a betegség első jeleinél kezeljük a tüneteket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában