Sajtótájékoztató

2023.12.20. 19:30

Megújult az Erkel Ferenc utca

Az Erkel Ferenc utca nemrég befejeződött felújításáról tartott sajtótájékoztatót szerdán a helyszínen Bodó László, (Éljen Városunk Egyesület) a terület önkormányzati képviselője.

Pásztor András

Bodó László képviselő a megújult Erkel utcában

Fotó: Szakony Attila

Mint mondta: választókerülete egyik ikonikus utcájáról van szó, amit az 1970-es évek közepén építettek.

- Az azóta eltelt időben megnövekedett a gépjárműforgalom, sajnos a karbantartás hiánya is erősen megmutatkozott - mondta a képviselő, majd hozzátette: szinte élhetetlenné vált ez a lakókörnyezet, a hepehupás töredezett járdáival a tengelytörést okozó gödrös, toldozgatott aszfalt útjával. Az itt élők elmondása szerint évtizedek óta kérték az elmúlt időszakok önkormányzati képviselőit és a polgármestereit, de valahogy mindig kimaradt az utcájuk a felújítandók listájából. Mivel az önkormányzat költségvetésében nem szerepelt a felújítás, csak arra tudtam ígéretet tenni, hogy ha 2023 évben forrást találunk, akkor mindenképpen pótoljuk a többéves adósságunkat.

A törvényes eljárások lebonyolítása után a Bauterc-Prizma Kft. nyerte meg a 15 millió forintba kerülő kivitelezési munkát, így az úttest két rétegű aszfaltburkolatot kapott, ahogy a járda is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában