Jelentős fejlesztések kezdődtek Pózván

2023.11.18. 13:30

Közműcsere zajlik Zalaegerszegen, a Vasút utcában

A „Modern Városok Program keretében tervezett közúthálózat és kapcsolódó tereinek fejlesztése” projekt részeként bruttó 52 millió forint értékben szennyvízcsatorna rekonstrukció zajlik Pózván, a Vasút utcában. A részletekről helyszíni bejáráson számolt be Balaicz Zoltán polgármester és Németh Gábor önkormányzati képviselő.

Mozsár Eszter

A helyszíni bejáráson Somlai Péter közmű- és mélyépítő szakreferens, Németh Gábor és Balaicz Zoltán. Fotó: Seres Péter.

Az arányos városfejlesztés jegyében újul meg Pózván az érintett szakasz, mondta elöljáróban a polgármester. A kivitelezést az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. végzi, a munkálatokat a tervek szerint a hónap végén fejezik be. Somlai Péter közmű- és mélyépítő szakreferens elmondta, több szakasz megsüllyedt és eltörtek az idomok, így a környezetszennyezést és a dugulást megelőzve álltak neki a beruházásnak.

Németh Gábor önkormányzati képviselő arról tájékoztatott, hogy folyamatosak a településrészen a felújítások. Jelenleg 103,3 folyóméter hosszan cserélik a csatornát a Vasút utcában. A felújítás alatt kizárólag a kopóréteg cseréje történik, amely során a felső aszfaltréteget 2-6 cm vastagságban lemarják, majd az új kopóréteget egységesen 5 cm vastagságban, 4-6 méter széllességben beépítik, hangzott el a sajtótájékoztatón. Németh Gábor hozzátette, az itt lakók köztisztasági akciókkal szépítik környezetüket, valamint jelezték, hogy jó lenne a temetőt is rendbe tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában