Festő- és rajzversenyt hirdettek

2023.11.12. 13:00

Keresik a jövő alkotóit!

A Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola „Portré” címmel Regionális festő- és rajzversenyt hirdetett az általános iskolák 6., 7., 8. osztályaiban tanuló diákoknak, akik Zala, Veszprém, Vas és Somogy megye valamelyik általános tantervű, vagy művészeti alapképzést folytató általános iskolájában tanulnak.

Arany Horváth Zsuzsa

A verseny november 16-án csütörtökön lesz a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában. A festészet- és a rajzverseny egymás mellett, párhuzamosan zajlik majd. Jelentkezni e hét péntekig lehetett. Mindkét verseny kétfordulós. A diákok a verseny napján magukkal viszik az első forduló tematikája alapján elkészített munkáikat, amelyet otthon készítenek el festészeti, vagy rajzi technikákkal.

A második fordulóban a verseny helyszínén és ideje alatt kell elkészíteni munkákat, az ott ismertetett feladatoknak megfelelően. Az első fordulóban önarcképeket kért a versenyt kiíró tanári munkaközösség. A második fordulóban (a versenyen) korcsoportonként a következő feladatok várhatók:

Korcsoport, 11-12 évesek (általános iskola 6. évfolyam): „Karakteres hírességek portrémásolatai” nyomtatott fotók alapján. Portré másolatok rajzolása vagy festése ceruzával, aquarellel.

II. Korcsoport, 12-13 évesek. (általános iskola 7. évfolyam): „Karakteres hírességek portrémásolatai”. Portrémásolatok rajzolása vagy festése ceruzával, aquarellel.

III. Korcsoport, 13-14 évesek (általános iskola 8. évfolyam): „Portré”. Portré rajzolása vagy festése aquarellel, modellről.

A feladatok teljesítéséhez rendelkezésre álló idő: 90 perc.

A verseny alatt a kísérő szaktanároknak szakmai konzultációs fórumot terveznek. A versenyen készült festmények és rajzok az Ady Iskola archívumába kerülnek, amelyekből a következő évben, a soron következő versenyt megelőzően kiállítás nyílik az iskola aulájában

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában