Figyelemfelhívás a bántalmazás ellen

2023.11.19. 08:30

Figyeljünk oda a gyerekekre! – A kanizsai Halis-könyvtár is csatlakozott

Az utóbbi időben sajnos egyre többet hallani az iskolai zaklatás különböző formáiról. Ezért a nagykanizsai Halis-könyvtár is fontosnak tartja, hogy a saját hatáskörünkön belül felhívják a figyelmet erre a jelenségre.

Benedek Bálint

A bibliotékában külön kiemelt polcon lehet válogatni a szakkönyvek között

Forrás: Halis-könyvtár

A bibliotéka lehetőséget kapott, hogy a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány NEMECSEK Programjának plakátját kinyomtassák és kihelyezzék a gyermekkönyvtárba. A programot azért hívta életre a szervezet, hogy segítsék a gyermekek védelmének ügyét, hogy mindenki tudja, mit kell tenni, ha egy gyereket bántanak, és hogyan lehet megelőzni azt. Legyen szó óvodáról, gyerekotthonról, sportegyesületről vagy akár egy önkormányzatról, a gyerekvédelmi útmutatók, és a hozzájuk kapcsolódó képzések hatékonyan segítik a biztonságos működést. A céljuk, hogy többet egyetlen gyereknek se írják kisbetűvel a nevét, mint Nemecsek Ernőnek. A felnőttek pedig idejében észrevegyék, ha egy gyereknek a közösségben nagyobb figyelemre van szüksége.

Szabó Eszter gyerekkönyvtáros elmondta: a plakát mellé pedig olyan ifjúsági regényeket és szakkönyveket választottak, mely nemcsak a fiataloknak segíthet, hanem a szülőknek és pedagógusoknak is hasznos információval szolgálhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában