Zaol podcast

2023.11.23. 08:00

Érdemes szakemberre bízni a fűtőeszközök átvizsgálását – életeket menthet a rendszeres karbantartás 2. rész

A fűtőeszközök hibás telepítéséből, nem megfelelő használatából, a karbantartás hiányából eredő problémák lakástűzhöz, szén-monoxid-mérgezéshez vezethetnek. A karbantartásuknál pedig követni kell a gyártói utasításokat. A fűtőeszközöket évente egyszer érdemes ellenőriztetni és ha szükséges, kitisztíttatni – hívja fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az elmúlt évek lakástüzeinek 61 százaléka, a szén-monoxid-mérgezések 60 százaléka a fűtési szezonban történt – írták közleményükben.

Szalay Balázs

Kósi Zsolt tűzoltó hadnagy, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője

Fotó: Szalay Balázs

A kémények ellenőrzését és tisztítását magánszemélyeknek ingyen végzik a kéményseprők, viszont időpontot kell foglalni. A Zaol-podcast adásából az is kiderül, ezt hol tehetjük meg.

A fűtési szezonnal járó veszélyekre hívjuk fel a figyelmet ma is, folytatjuk a beszélgetést Kósi Zsolt tűzoltó hadnaggyal, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában