Főigazgatói dicséret a legkiválóbbaknak

2023.11.15. 17:30

Empátiával és szolidaritással a gondoskodásra szorulókért - fotógalériával

A szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepséget a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) Zala Vármegyei Kirendeltsége a Megyeházán, amelyen főigazgatói dicséretet adtak át az ápolást, gondoskodást nyújtó intézményeik legkiválóbb munkatársainak.

Antal Lívia

Elöl a kitüntetettek balról jobbra: Hóbor Andrea, Horváth Gyöngyi, Sziva Balázs, Veiszné Szukovics Rózsa, dr. Simon Margit, Lipics Zoltánné és Muszil Katalin. Hátul balról jobbra: Pácsonyi Imre, Zimborás Béla, Vigh László és dr. Joó Aranka

Fotó: Pezzetta Umberto

A rendezvényen köszöntőt mondott az SZGYF szakmai főigazgató-helyettese. Dr. Joó Aranka Cséplőné Gönczi Veronika főigazgató szavait tolmácsolva azt mondta, a szociális területen dolgozók testesítik meg a társadalom gondoskodó erejét. Immár 30 éve, hangsúlyozta arra utalva, hogy idén 30 éve lépett hatályba a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény.

Szociális munkát végezni hivatás és szolgálat, emelte ki Zimborás Béla. Az SZGYF Zala Vármegyei Kirendeltségének igazgatója kifejtette, az ágazatban dolgozó szakembereket empátia és szolidaritás hatja át, mert az év minden napján ott állnak a rászorulók mögött. Ők 618-an vannak. A vármegyei kirendeltség négy intézményében valamivel több mint ezer embert látnak el.

Akik ebben a szakmában dolgoznak, különleges emberek. A folyamatos munkát, hogy nincs hétvége és nincsenek ünnepek, csak azok tudják vállalni, akik nagyon szeretik a gondoskodásra szoruló embertársaikat, hangsúlyozta Vigh László országgyűlési képviselő.

Az ünnepségen a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény énekkara adott műsort
Fotó: Pezzetta Umberto

Az ünnepségen a következő munkatársakat ismerték el, akiket Cséplőné Gönczi Veronika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója főigazgatói dicséretben részesített: Lipics Zoltánné, a Harmónia Integrált Szociális Intézmény gondozója, Sziva Balázs, a Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény szakácsa, Veiszné Szukovics Rózsa, a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény ápolási koordinátora, Horváth Gyöngyi, a Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője, valamint dr. Simon Margit, az SZGYF Zala Vármegyei Kirendeltsége szervezetirányítási osztályának osztályvezetője.

Hóbor Andrea, a II. számú lakásotthon-hálózat gyermekvédelmi ügyintézője kiemelkedő munkájáért Zala Vármegye Címere Emlékplakettben részesült, amit dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke adományozott számára. Az ünnepségen a díjat Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke adta át. Továbbá külön köszöntötték Muszil Katalint, a Harmónia Integrált Szociális Intézmény Tőzike Otthonnak esetfelelősét, aki november 13-án Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Budapesten kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában