Mindig figyelnek szépkorú lakóikra

2023.11.18. 17:01

Bagodban az időseket köszöntötték pénteken

A többi településhez hasonlóan Bagod is minden évben köszönti nyugdíjas lakóit. Pénteken az iskola tornatermében gyűltek össze, ahol Vigh László országgyűlési képviselő és Sipos Ferenc polgármester szólt a jelenlévőkhöz.

Mozsár Eszter

Háromfogásos menüvel vendégelték meg az időseket

Fotó: Kovács Gyula

Évtizedes hagyomány a településen, hogy felköszönti és vendégül látja a szépkorúakat. Eddig advent idején hívták őket vendégségbe, ám most a kedvező időjárás miatt egy hónappal korábban köszöntötték őket, felelte érdeklődésünkre Sipos Ferenc polgármester. Idén tehát két alkalommal, most és néhány hét múlva az egész falu számára nyilvános karácsonyi műsorral kedveskednek nekik. A pénteki ünnepségen szaloncukrot kaptak, valamint képeslapot, a 80 év felettieknek minden évben emléklapot nyújtanak át.

A bagodi ünnepségen Sipos Ferenc, Polgár József díszpolgár (korábbi polgármester), Fatér László díszpolgár (korábbi alpolgármester) és Vigh László
Fotó: Kovács Gyula

A településvezető elmondta, Bagod dinamikusan fejlődő, fiatalos falu, náluk jóval kevesebb a 60 év felettiek aránya az országos átlagnál. Legidősebb lakójuk 97 éves. Bár falugondnoki szolgálatuk nincs, ám folyamatosan figyelnek idősebb polgáraikra. Tavasszal például a pápalátogatásra vitték őket busszal Budapestre, illetve rendszeresen tárlatvezetéseket tartanak számukra a Göcseji Múzeummal együttműködve, s közös kirándulást szerveznek részükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában