Zaol podcast

2023.11.04. 11:00

A Zaol-podcast vendége dr. Illyés Zoltán kutatóbiológus (2. rész)

Gondolták volna, hogy több mint 350 védett természeti érték található Zalaegerszegen?

Mozsár Eszter

Dr. Illyés Zoltán ezúttal a zalaegerszegi természeti értékekről, tanösvényekről beszélt a Zaol-podcast adásában.

Forrás: Mozsár Eszter

Kertjeink, parkjaink, erdőink, egyszóval közvetlen környezetünk számos csodát rejt még magában, csupán nyitott szemmel kell járnunk.
 Természetünket csak akkor tudjuk megóvni, ha ismerjük a minket körülvevő világot, osztotta meg gondolatait Dr. Illyés Zoltán, a Mindszenty Ifjúsági Ház vezetője, a Mindszenty-iskola biológia szakos tanára. A zalaegerszegi természetvédő pedagógust piarista szerzetes osztályfőnöke bátorította a pályaválasztásra, így végezte el az egyetemen a kutatóbiológia szakot, s mellette tanári diplomát szerzett. Később a növények biológiájából doktorált. Az orchideák genetikai kutatását igazi terepmunkák váltották fel, miután Zalaegerszegre költözött. Az általa vezetett Mindszenty Ifjúsági Ház rangos természetvédelmi műhelyként működik, ahol alkalmanként pókász, gyümölcsész vagy éppen herpetológus (hüllőkkel és kétéltűekkel foglalkozó szakember) találkozót, illetve rendszeresen madárgyűrűzést tartanak.

A Zaol-podcast legutóbbi adásában a zalaegerszegi tanösvényekről is szót ejtett Dr. Illyés Zoltán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában