Számos fejlesztés valósul meg állami forrásból a városban

2023.11.11. 17:00

A kormány folyamatosan támogatja Nagykanizsát

Az 588 millió forintos kormányzati fejlesztési forrásból a város több pontján zajlanak, vagy indulnak hamarosan beruházások, amelyek mindegyike egy-egy fontos problémát old meg.

Benedek Bálint

Balogh László és Komáromi Zsolt a létesítendő gyalogátkelőhely helyét nézte meg

Fotó: Szakony Attila

Az egyik ilyen a Petőfi és a Honvéd utca kereszteződésében létesítendő gyalogosátkelőhely, melynek munkálatai kedvező időjárás esetén már a jövő héten elkezdődhetnek. Pénteken a helyszínen bejárást tartott Balogh László polgármester társaságában Komáromi Zsolt, a kivitelező Reaszfalt Kft. termelési igazgatója.

– Ez a projekt fontos része az 588 millió forintos kormányzati támogatásnak, örülünk annak, hogy a pluszforrásnak köszönhetően ez ténylegesen megvalósulhat - fogalmazott Balogh László. - Itt most szuper zebra lesz, mert a kivitelező a tervezésnél minden apró részletre odafigyelt. A tervezett gyalogátkelő környezetében élők sokéves álma válik valóra ezzel a beruházással. Kérésük jogos, hiszen az autósforgalom jelentősen megnövekedett ezen a szakaszon is. Pontosan ismerem a helyzetet, hiszen a közelben lakom. A kormány folyamatosan támogatja Nagykanizsát, állandó forrásokat biztosít az előrelépéshez. A jelen fejlesztés 10,5 millió forintba kerül.

A helyszínen Komáromi Zsolt, a kivitelező Reaszfalt Kft. termelési igazgatója elmondta: ha az időjárás engedi, már a november 13-ai héten elindulhat a beruházás. A műszaki paraméterek alapján a gyalogosforgalom számára fenntartott gyalogátkelőhely jól kiemelt szegéllyel lesz elválasztva az útburkolattól. A meglévő járdákhoz térkővel csatlakozik a zebra, s két új kandeláber csak ezt a helyet világítja meg. A kivitelezés során nem lesz szükség a forgalom jelentős korlátozására, viszont arra kérik az autóval közlekedőket, hogy ez idő alatt türelemmel és odafigyeléssel vezessenek.

Bizzer András a 45 új parkolóhelyet tekintette meg Komáromi Zsolttal
Fotó: Szakony Attila

Ugyanezen a napon Nagykanizsán, a Munkás utca 10. szám alatt Bizzer András alpolgármester találkozott Komáromi Zsolttal, hiszen ott már elkészült egy nagyívű beruházás. A műszaki átadást november 16-án, csütörtökön tartják, mely után megnyílhat a parkoló a forgalom számára is. Az 588 millió forintos kormányzati támogatás egy részének felhasználásával 45 új parkolóhely épült az addigi füves terület helyén, míg a Kanizsa Aréna irányába további három új járdakapcsolat készült el a keleti városrészben.

– Még a terület korábbi önkormányzati képviselőjeként kezdtem el szorgalmazni, hogy a keleti városészben, a Munkás utcában épüljenek új parkolók, hisz ezen a területen jelentős problémákat okozott ezek hiánya - mondta Bizzer András. - Három évvel ezelőtt a közgyűlési többséggel rendelkező baloldali ÉVE-frakció – a javaslatom ellenére – nem szavazta meg a parkolóépítéshez szükséges saját forrást. Ezért pedig nem maradt más választásom, mint az, hogy alpolgármesterként azért lobbizzak, hogy a Nagykanizsa számára érkező, jelentős kormányzati támogatások forrást biztosítsanak a parkoló, valamint az említett három járdakapcsolat megépítéséhez. Az utóbbi beruházás szintén segíti a lakosságot, hiszen több irányból is kulturált körülmények között közelíthetik meg a Kanizsa Arénát.

Kiemelte: ez a törekvése végül sikerrel járt, melynek gyümölcse most elkészült. Reméli, mindezen fejlesztések számos kanizsai polgár mindennapjait könnyíthetik meg. "Nagykanizsa nevében köszönettel tartozunk a támogatásért a jelenlegi kormányzatnak", hangsúlyozta Bizzer András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában