Zaol podcast

2023.10.23. 11:30

Ünnepi tablók a téren – lengyel-magyar emlékezés a Mindszentyneumnál

Internálótáborok, politikai koncepciós perek, a kollektivizálás jellemezték azokat az éveket, melyeket monumentális tablók segítségével mutat be egy új időszaki kiállítás Zalaegerszegen.

Szalay Balázs

A szabadtéri tárlaton azt a folyamatot lehet megismerni, amely a világháború után a szovjet megszállással, a kommunista diktatúra kiépülésével zajlott Magyarországon és Lengyelországban. A Zaol podcast vendégei Földváryné dr. Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnöke és Csengei Ágota, a Mindszentyneum tagintézmény vezetője.

A mai adásban az 1956-ban lezajlott eseményeket párhuzamba állító „Lengyelország-Magyarország, történelem és emlékezet” című tárlat ajánlatán túl a Mindszentyneum egik állandó kiállítását is megismerhetik. Ezúttal a Mindszenty József életére épülő és azt bemutató látogatóközpont második emeletét mutatjuk be, ahol az „Egyházüldözés a kommunista diktatúra alatt” elnevezésű anyag várja az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában