St. Martin lesz a sztárvendég

2023.10.18. 15:30

Süllősütés és örömzene is várja az érdeklődőket Keszthelyen

Zenés gasztrokalandra várja az érdeklődőket az ünnepi hosszúhétvégén a keszthelyi Halászcsárda. Mindhárom nap délutánján ismert zalai előadók élőzenés műsorát hallhatják a vendégek s az arra járók.

Péter B. Árpád

A kultúrprogram mindenkit hívogat, emellett a halas fesztivál aranybarnára sült süllőket, fogasokat és keszegeket, vagyis tradicionális halételeket is kínál.

A fő attrakció a szombati örömzenélés, amelynek sztárvendége St. Martin, a kiváló szaxofonművész lesz. Mellette Zala számos kiváló muzsikusa is fellép, köztük a zalaegerszegi Manic Monday zenekar. Szántner Lucához, Márton Zsuzskához, Salamon Attilához, Svertsits Tamáshoz, Radics Igorhoz és Szántner Lászlóhoz ezúttal a Halászcsárda tulajdonosa, Szita Gábor (szaxofon) és Domján Róbert (ének) is csatlakozik.

St. Martin lesz a sztárvendége a szombati süllősütős örömzenélésnek
Fotó: St. Martin

Mellettük az (öröm)zenés szombat délután részese lesz Vohner Dóra (ének), Tahin Szabolcs (gitár), Hegedűs Gábor (zongora), illetve a keszthelyi zeneiskola tehetségei is fellépnek, Farkas Berta vezetésével. Vasárnap és hétfőn pedig a Halászcsárda rezidens zenészei szórakoztatják a hagyományos őszi rendezvény vendégeit, mondta el Szita Gábor, a Halászcsárda tulajdonosa.

A szombati sztárvendég elnyerte már az év hangszeres szólistája kategóriában az eMeRTon-elismerést, jutalmazták regionális Príma-díjjal, valamint karitatív és jótékonysági tevékenysége elismeréseként megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést is.

St. Martint Malajziában a világ hét legjobb szaxofonosa közé választották, ám emellett rendkívül sokoldalú egyéniség, hiszen hat éves kora óta igazolt teniszjátékos, és fotósként is ismert és jegyzett alkotó: 2020 novemberében kapta meg a FIAP nemzetközi fotóművészeti diplomáját, s 2012 óta művésztelepeket is szervez.

Eddig 26 lemeze jelent meg Magyarországon, amelyek rendre arany, platina, vagy gyémánt díjat érdemeltek az eladott példányszámok alapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában