VÁROSHÁZA

2023.10.02. 08:00

Pályázati kiírás a „Befektetés a jövőbe” Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíj elnyerésére

Zaol.hu

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Humánigazgatási Bizottsága Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a „Befektetés a jövőbe” Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról szóló 27/2011. (XII.02.) önkormányzati rendelete alapján a mai nappal pályázatot ír ki TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ támogatás elnyerésére.

A felsőoktatási ösztöndíj a kérelmező hallgatót az első alkalommal benyújtott kérelméhez csatolt, a felsőoktatási intézmény által kiállított eredeti hallgatói jogviszony igazoláson „a hallgatói jogviszony megszűnésének - a tanulmányi teljesítmény és követelmények alapján - becsült időpontja” rovatban feltűntetett időpontig, de legkésőbb attól számított egy évig illeti meg. A tanulmányi időbe nem számítanak bele a külföldön végzett tanulmányok, valamint a hivatalosan igazolt rendkívüli események (így különösen betegség, baleset) miatti halasztás időszakai. Az ösztöndíj igénylésére utolsó alkalommal közvetlenül a tanulmányok befejezését követő félévben van lehetőség, ha a hallgató eredményei (abszolutórium, diploma eredmények) a feltételeknek megfelelnek és a fent jelölt időhatárt nem lépte túl.

A pályázók köre:

Felsőoktatási ösztöndíjban részesülhet kérelme alapján az a zalaegerszegi lakóhellyel rendelkező, legalább egy félévet már sikeresen elvégzett nappali tagozatos hallgató, aki bármely államilag elismert felsőoktatási intézményben az első diploma megszerzése érdekében BSc/BA, vagy MSc/MA képzésben végzi tanulmányait és a kérelem benyújtását megelőző tanulmányi félévben a hivatalosan bejegyzett és az 1–5-ös számtani skálán érdemjeggyel minősített tantárgyi osztályzatainak számtani átlaga műszaki és egészségügyi képzés esetén legalább 4.00, egyéb képzéseknél legalább 4.50, valamint legalább a 30, vagy a felsőoktatási intézmény hivatalos igazolása alapján az adott félévben maximálisan teljesíthető kreditpontot megszerezte.

Az ösztöndíj mértéke, folyósítása:

A felsőoktatási ösztöndíj havi összege: 5.000.- Ft

A felsőoktatási ösztöndíj tanulmányi félévre, az I. félév szeptember 1-január 31. közötti 5 hónapjára, valamint a II. félév február 1-június 30. közötti 5 hónapjára szól. A felsőoktatási ösztöndíj folyósítására tanulmányi félévenként egy összegben kerül sor a döntést követő hónap 15. napjáig.

Az ösztöndíj igénylése:

· A „Befektetés a jövőbe” Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíj igénylésére a pályázati kiírás félévenként kerül meghirdetésre, ennek alapján az ösztöndíjat félévenként kell megpályázni.

· A felsőoktatási ösztöndíjat igénylő hallgatók jelen pályázat kiírását követően a 2023. október 1. és október 15. közötti időszakban nyújthatják be kérelmüket Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Humánigazgatási Bizottságához a mellékelt formanyomtatványon az abban meghatározott mellékletek csatolásával. Ha a határidő utolsó napja olyan nap, amelyen hatóságnál a munka szünetel, a határidő a következő munkanapon jár le. A postán

küldött kérelmek előterjesztési ideje a postára adás napja. A pályázati kiírás közzétételét megelőzően és a kérelmek benyújtási határidejét követően beadott kérelmek elutasításra kerülnek.

· A hallgatók legalább egy érvényesen befejezett tanulmányi félévet követően nyújthatnak be kérelmet a tanulmányi eredményhez kötött felsőoktatási ösztöndíjra a 27/2011. (XII. 02.) önkormányzati rendelet mellékletét képező formanyomtatványon. A kérelemhez mellékelni kell az aktuális félévre vonatkozó hallgatói jogviszony igazolást és az előző félévről a lezárt leckekönyv másolatát, vagy az azzal egyenértékű és azonos információkat tartalmazó elektronikus dokumentumnak az illetékes tanulmányi osztály által aláírt és lepecsételt eredeti példányát, valamint - ha szükséges - a maximálisan megszerezhető kreditpontok tanulmányi osztály általi hivatalos igazolását is. Leckekönyv hiányában a helyette csatolt dokumentumnak alkalmasnak kell lennie arra, hogy abból az érdemjegyek számtani átlaga kiszámítható legyen.

A kérelmeket a fent jelzett időtartam alatt Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Polgármesteri Kabinet Humánigazgatási Csoportjára kell eljuttatni postai úton, vagy személyesen hétfő - csütörtök 8.00 – 12.00 és 13.00 - 16.30 óra, illetve pénteken a 8.00-12.00 óra közötti időszakban.

A formanyomtatvány beszerezhető a Polgármesteri Hivatala Polgármesteri Kabinet Humánigazgatási Csoportján, a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán (a portai recepción), valamint letölthető Zalaegerszeg Megyei Jogú Város honlapjáról az alábbi elérhetőségeken: http://zalaegerszeg.hu/tart/index/134/Kultura, köznevelés, sport- Felsőoktatás_ugyek,

valamint: http://zalaegerszeg.hu/felsooktatas.

További információ:

Zalaegerszeg MJV Polgármesteri Hivatala

Polgármesteri Kabinet – Humánigazgatási Csoport

8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 17/19.

Tel.: 92/502-190, 92/502-189

e-mail: [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában