Képviselő-testületi ülés

2023.10.17. 10:00

Lakossági LED-csereprogram indul Lentiben

Lentiben a legutóbbi önkormányzati ülésen lakossági LED-csereprogram megvalósításáról is tárgyaltak a képviselők.

Korosa Titanilla

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Arról döntött az önkormányzati képviselő-testület, hogy a program megvalósítására a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel együttműködési megállapodást kötnek. Mint az ülésen elhangzott: az elmúlt időszakban jelentősen megemelkedett energiaárak miatt fontos, hogy a lehetőségekhez mérten a lakosság is támogatásban részesüljön a magasabb rezsiköltségek viselésében. Az energiatakarékos fényforrások a villanyfogyasztás, valamint a környezet terhelésének csökkentéséhez egyaránt hozzájárulnak.

A cég a LED fényforrásokat térítésmentesen, a lakossági igényeket figyelembe véve biztosítaná, az önkormányzat feladata egy tárolási és átadópont kialakítása, valamint az ingyenes lakossági LED-csereprogram népszerűsítése a lakosság körében, mely jelenleg nagy sikerrel zajlik több településen is. A jogosultsághoz a városban élőknek a regisztrációt követően okmányokkal kell igazolniuk lakcímüket, valamint azt, hogy villanyszolgáltatással rendelkeznek. A kijelölt pontokon vehetik át majd a regisztrációval és szerződéssel rendelkező lakosok a részükre előkészített LED izzó mennyiséget, melyről átvételi nyilatkozat készül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában