Kitüntetések az Idősek hónapja alkalmából

2023.10.19. 20:00

Díszokleveles pedagógusokat köszöntöttek Zalaegerszegen

A hagyományokhoz híven az Idősek hónapja alkalmából díszokleveles óvodapedagógusokat, tanítókat és tanárokat köszöntöttek a város nevében csütörtökön délután Zalaegerszegen, a Városi Hangverseny- és kiállítóeremben. A helyszínen huszonketten vették át Arany, Gyémánt, Vas és Gránit diplomájukat, négyen Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kaptak.

Mozsár Eszter

Vigh László és Balaicz Zoltán átnyújtja az Arany oklevelet Halmi László részére

Fotó: Fehér Márk

„A középszerű tanár magyaráz. A jó tanár indokol. A kiváló tanár demonstrál. A nagyszerű tanár inspirál.” Balaicz Zoltán polgármester, a városi idősügyi tanács elnöke William Arthur Ward amerikai írótól vett idézettel köszöntötte a résztvevőket, majd így folytatta: a tanár sokszor nem is tudja, hogy mikor hat igazán a növendékére, ám ez a hatás egy egész életre szól.

Vigh László országgyűlési képviselő arról szólt, hogy minden pedagógusnak köszönet és tisztelet jár a több évtizedes munkájáért. Írni, olvasni, számolni tanítani, valakit az életben elindítani az egyik legszebb hivatás, fogalmazott a politikus.

A műsorban az Űrhajós utcai óvodások léptek fel
Fotó: Fehér Márk

Tizennégy pedagógus 50 évvel ezelőtt szerezte meg képesítését, így Arany diplomában részesült: Farkasné Perlaki Edit, Sándorné Györkös Erika, Varga Károly, Mohos István, Lakatos Ferencné, Halmi László, Forgács Ferenc, Tóth Erzsébet, Ekler Emma, Tavasz Ernőné, dr. Lukács Zoltánné, Kónya Zoltán Ferencné, Gráczer Gáborné és Hersics László.

Gyémánt diplomát (60 év) kapott: Horváth Józsefné, Lőrincz Endréné, Tóth Ferenc Istvánné, Rákóczi Istvánné és Szakál István.

Vas diplomát (65 év) vehetett át: Plecskó Zoltán, Szegvári Ábelné és Nagy László János.

A Gránit diplomát (75) Mihók Istvánné és Gedeon Ferencné kapta.

A nyugdíjba vonuló óvópedagógusok – Pődörné Hajdu Ibolya, Baloghné Borbás Anikó, Karner-Polcza Ágota és Panácz Mónika – a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapták meg.

A Liszt-iskola ének-zene tagozatos diákjai három dalt adta elő
Fotó: Fehér Márk

Az ünnepségen az Űrhajós utcai tagóvodások és a Liszt-iskola ének-zene tagozatos diákjai adtak műsort.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában