Az időskorúak érdekében

2023.10.30. 17:37

Csörnyeföld és Keszthely nyerte el az Év Zalai Idősbarát Önkormányzata Díjat

A kialakult gyakorlatnak megfelelően ezúttal is két település, Csörnyeföld és Keszthely nyerte el az Év Zalai Idősbarát Önkormányzata Díjat. A dél-zalai községnek járó elismerést – illetve a vele együtt járó táblát – Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke hétfőn adta át Hóbor-Sztrahia Krisztina polgármesternek.

Gyuricza Ferenc

Pácsonyi Imre és Hóbor-Sztrahia Krisztina a díjátadón Fotó: Gyuricza Ferenc

Pácsonyi Imre elmondta: a díj elnyerésére a Zala Megyei Idősügyi Tanács minden évben pályázatot ír ki, míg az elismerés odaítéléséről ugyanezen szervezet javaslatára a Zala vármegyei közgyűlés elnöke dönt. Az idősügyi tanács a javaslattételnél leginkább azt veszi figyelembe, hogy a pályázó települések önkormányzatai az alapfeladataikon túl milyen további erőfeszítéseket tesznek még a helyben élő idősek érdekében.  

Hóbor-Sztrahia Krisztina úgy fogalmazott: a most elnyert díj közös munka eredménye, mert a község lakói, illetve a településen dolgozók közül sokan vesznek részt nap mint nap a helyi időskorú lakosok életében. A háziorvos, a házigondozó, a falugondnok, a családsegítő, a hivatal munkatársai, az iskola és az óvoda pedagógusai számos területen segítik, illetve teszik jobbá, könnyebbé az életüket.  

- Az önkormányzat is igyekszik a lehetőségeihez mérten olyan idősügyi tevékenységet folytatni, amely a minőségi életet szolgálja, valamint a nyugdíjas korosztály számára a társadalmi aktivitás hosszú távú megtartását erősíti – emelte ki a polgármester.

Az ünnepségen jelen volt Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, valamint Bene Csaba, a Zala vármegyei közgyűlés másik alelnöke is, s elismerésüket kifejezve mindketten szóltak a díjátadó kapcsán. Ennek során méltatták azon erőfeszítéseket, amiket a csörnyeföldi önkormányzat – a térség számos más településéhez hasonlóan – az elmúlt években tett a nyugdíjaskorú lakosok érdekében, hiszen ez is hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország társadalma erős képet tud önmagáról mutatni a külvilág felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában