Tökös játszóházban készültek a remekek

2023.10.28. 17:34

Balatongyörökön folytatódott a hagyomány

Tökös játszóházba várták a gyerekeket október utolsó szombatján Balatongyörök művelődési házába. Mint mindig: ezúttal is telt ház volt a programon.

Péter B. Árpád

A kézműves foglalkozáson számos remek alkotás készült

Fotó: Péter B. Árpád

A foglalkozáson tökfaragás és kézműves alkotási lehetőség fogadta az ifjakat és szüleiket, s ennek kapcsán Villányi Éva, a Bertha Bulcsu Művelődési Ház vezetője emlékeztetett: a hazai paraszti kultúrának is része volt ez a fajta alkotó tevékenység, ma viszont inkább a nyugatról indult kultusz része ez.

– Megkezdődött az őszi szünet, sokan jöttek Balatongyörökre gyerekekkel, s arra gondoltunk, folytatjuk hagyományos programunkat – árulta el a szakember. – Az elkészült tökök szépségversenyen is részt vesznek: a kézműves foglalkozás résztvevői szavazhatnak, s persze mi is kiválasztjuk majd a nekünk leginkább tetsző alkotást.

Az elkészült tökök szépségversenyen is részt vettek
Fotó: Péter B. Árpád

Aki viszont nem akart faragni, például pókot készíthetett fonalból s más anyagokból.

A település délután pedig a felnőtteket várta: elindult a gyalogos Becehegyi Bortúra, amelynek részeként kinyitottak a szőlőhegyi pincék, a község borászai pedig a kápolna környékén kínálták a hegy levét az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában