Zaol podcast

2023.10.14. 13:00

Állatvédelem, ivartalanítás és örökbefogadás - mindennapi kihívások az állatmenhelyen

A nagykanizsai "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület Ady utcai menhelyének telephelyvezetője, Skanecz Tamás az állatok világnapja kapcsán volt a Zaol-podcast műsorának vendége.

Benedek Bálint

Skanecz Tamással, a nagykanizsai "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület Ady utcai menhelyének vezetőjével Benedek Bálint beszélget

Fotó: Szakony Attila

A menhelyen mintegy 100 kutya és 20 macska él, ellátásukról és a munkatársak megannyi feladatáról is beszélgettünk. Természetesen szó esett az állatvédelem, illetve az ivartalanítás fontosságáról. A Zaol-podcast adásában Skanecz Tamás szívesen beszélt az örökbefogadásról, melyet szerinte legalább kétszer át kell gondolni, ugyanis a négylábúak többsége már nem bír ki egy újabb kritikus pillanatot. Ezeknek az állatoknak szüksége van egy szerető gazdára, aki igyekszik a lehető legtöbb törődést, gondoskodást biztosítani számukra. S persze szó esett a segítségnyújtásról is, melyre mindig és minden időben szükségük van, így akinek nincs lehetősége örökbe fogadni állatot, az még mindig támogathatja az egyesületet. Ezúttal is megjelent az állatok fényképeit tartalmazó falinaptár, de emellett még száraz- és nedvestáppal, valamint tisztítószerekkel is támogathatják az egyesületet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában