Ne parázz!

2023.09.12. 14:30

Mozgássérültek sportágválasztója Nagykanizsán

"Ne parázz!" címmel mozgás- és látáskorlátozott fiatalok számára szerveztek sportágválasztó napot a fővárosban, melyen a palini városrész Inkey-iskolájának két tanulója is részt vett.

Benedek Bálint

A vívást is kipróbálhatták, szemben az Inkey csapata, Zábó Benett Noel, Németh Máté és Horváth Eszter

Fotó: Szakony Attila

Az eseményt a Mozgásjavító EGYMI, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége, a Paraktív Alapítvány és a Mozgásjavító Diáksport Egyesület szervezte. Az Inkey-iskola igazgatója elmondta: az intézményük két mozgássérült diákja, az 5. osztályos Zábó Benett Noel és az első osztályos Németh Máté számos sportággal ismerkedhetett meg. Kipróbálhatták magukat kerekesszékes csapatsportokban, atlétikában, labdajátékokban, sportlövészetben, bocciaban, curlingben, íjászatban, dartsban, vívásban, karatéban, s még quadozhattak is.

Az Inkey-csapata, balról: Németh Máté, Zábó Benett Noel és Horváth Eszter
Fotó: Szakony Attila

Találkozhattak ezen sportágak bajnokaival, képviselőivel. A rendezvény célja az volt, hogy a fogyatékkal élő gyerekek megismerkedhettek a számukra is elérhető sportolási lehetőségekkel. Fantasztikus hangulatban, rengeteg, felejthetetlen élménnyel tértek haza az inkeys gyerekek, szüleik és támogató pedagógusuk, Horváth Eszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában