Tizedik alkalommal rendezték meg

2023.09.28. 15:00

Játék határok nélkül Lentiben: a fogyatékosság nem akadály

Lentiben immár 10. alkalommal rendezte meg csütörtökön a helyi Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ a Fogyatékosság nem akadály - Játék határok nélkül elnevezésű rendezvényét a fogyatékkal élők gondozását végső intézmények, illetve más társszervezetek részére.

Korosa Titanilla

A Mesevár Óvoda Nefelejcs csoportjának apróságai körtáncot adtak elő

Fotó: Korosa Titanilla

A megnyitón Pozonec-Csoma Veronika intézményvezető hívta fel a figyelmet az ilyen és ehhez hasonló rendezvények jelentőségére, ahol a fogyatékkal élők megmutathatják, mit tudnak, mire képesek és milyen tehetségesek. A jubileumi rendezvényen 19 intézmény tagjai vettek részt, a megyéből, távolabbról és határon túlról is érkeztek vendégek. A kulturális műsorban 23 zenés, táncos, valamint prózai produkciót láthatott a szép számú közönség a rendezvénytéren.

Köszöntötte a résztvevőket Horváth László, Lenti polgármestere is, aki kiemelte: a rendezvény jó alkalom arra, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékkal élőkre, arra, hogy megismerjük gondjaikat,  illetve, hogy elősegítsük jogaik szélesebb körű érvényesítését, emellett a sérültek közelebb kerüljenek egymáshoz és a társadalom tagjaihoz.

A műsort követően ebédre várták a résztvevőket, majd kézműves foglalkozáson és ügyességi játékokon vehettek részt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában