A tervezetthez képest hamarabb elkészült

2023.09.14. 15:30

Befejeződött a beázás utáni helyreállítás az óvodában

Az előre tervezettekhez képest két héttel korábban sikerült befejeznie a Nagykanizsai Vagyongazdálkodási Zrt.-nek azt az épületfelújítási munkát, ami a Nagykanizsai Központi Óvoda Rózsa Tagóvoda Csokonai utcai telephelyén beázás miatt vált szükségessé.

Gyuricza Ferenc

Gábris Jácint (balról) és Horváth Jácint a felújítás által érintett mosdóban

Fotó: Gyuricza Ferenc

Minderről csütörtökön sajtótájékoztató keretében számolt be Gábris Jácint önkormányzati képviselő, a Nagykanizsa és Térsége Óvodafenntartó Társulás elnöke és Horváth Jácint, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke. Elmondták, az épület egyik szárnyát érintő beázás olyan mértékű volt, amit már az egészségre veszélyesnek ítéltek meg, ezért volt szükség az azonnali munkavégzésre, amit augusztus-szeptember hónapban végeztek el. Az önerőből megvalósított, 11 millió forint értékű felújítás során nemcsak az épületszárny lapos tetejét szigetelték le, de belső helyreállítási munkálatokra is szükség volt. A sajtótájékoztatón az is elhangzott: nemcsak a Csokonai utcai telephelyen – közhasználatú nevén: a kertvárosi óvodában – zajlottak felújítások, de a 11 tagintézményből álló óvoda további épületein is. Az intézményfejlesztési programot a következő években európai uniós források felhasználásával és önerőből is folytatni kívánja az önkormányzat és a Nagykanizsa és Térsége Óvodafenntartó Társulás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában