Zaol podcast

2023.08.20. 19:00

Összeért a füge és a tokaji aszú - a hétvégétől Zalában is megkóstolhatjuk a győztes finomságokat

Bár a spicces nevet kapta, antialkoholisták és gyermekek is bátran fogyaszthatják a 2023-as Magyarország tortáját. A levendulás cukormentes változat pedig a szakemberek szerint a nyár eddigi legfrissítőbb élményét kínálja.

Szalay Balázs

Fotó: Pezzetta Umberto

Tokaji aszúval bolondították meg azt a sós karamellás és fügés finomságot, amely idén a Magyarország tortája címet viselheti. Párja, a cukormentes változat pedig levendulát és fekete teát is tartalmaz. A „Spicces füge respektus” és a „Kikelet” fantázianevű finomságokról hozzuk ma azokat az ínycsiklandozó információkat, amelyek remélhetőleg sokakat csábítanak majd a torták megkóstolására.
A Magyarország Tortája versenyben a fődíjat ezúttal a szigetszentmiklósi Lakatos Pál alkotása szerezte meg. A „Spicces füge respektus” egy mandulalisztes vajas felvertből, lágy sóskaramellás krémből és diós-karamellás ropogósból épül fel, amely kakaóbab töretet is tartalmaz. A tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes tejcsokoládé tükörzselé teszik igazán különlegessé az aranyérmes süti ízvilágát.
A Magyarország Cukormentes Tortája megmérettetést 12. alkalommal rendezte meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Ipartestület. Ebben idén a makói Lawal-Papp Zsófia „Kikelet” elnevezésű édessége diadalmaskodott.


Magyarország Tortáit augusztus 19-től lehet megkóstolni hazánk több száz cukrászdájában. Az édességeket árusító vendéglátóhelyek listája már elérhető a cukraszat.net weboldalon. Ebben a felsorolásban jó néhány zalai nevet találunk, például a Zaol-podcast mai vendége által vezetett nagykanizsai székhelyű Gerő Cukrászdát is. Gerő Erikával beszélgettünk.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában