Helyi közélet

2023.08.06. 20:00

Kerékpár regisztrációra is felhívta a figyelmet a rendőrség Nagykanizsán

A "Házhoz megyünk" és BikeSafe program keretében a Nagykanizsai Csónakázó-tónál találkozhattak az érdeklődők a Nagykanizsai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési csoportjának bűnmegelőzési előadójával, Lovkó-Néber Tímeával.

Benedek Bálint

Forrás: Rendőrség

Havonta két alkalommal települ ki a rendőrség bizonyos helyszínekre, mely során ingyenes kerékpár regisztrációs lehetőség nyílik a bicikli tulajdonosok számára az interneten keresztül elérhető bikesafe oldalon. A bűnmegelőzési eladó elmondta: az országban több ezer kerékpárt lopnak el évente, nagy részük azonosítatlan, sosem kerül meg vagy ha megkerül, nyilvántartás híján nem tudják ki a gazdája, így nincs kinek visszaadni ezeket. Érdemes regisztrálni a kerékpárt a bikesafe biztonságos adatbázisába, amelyet a rendőrség is használ.

- Emellett hasznos tanácsokkal szolgáltunk a Házhoz megyünk program keretében a lakosság számára - folytatta. - A tájékoztató során információkat kaphatnak a vagyon elleni bűncselekmények megelőzésével kapcsolatban. Mostanában sok az online térben elkövetett csalás, s ezek megelőzésének érdekében próbálunk minél több emberhez eljutni. A beszélgetések során felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy keressék meg a szintén az interneten keresztül elérhető kiberpajzs oldalát, mert ott is hasznos, naprakész információhoz lehet hozzájutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában