Vidáman, tartalmasan, a hit jegyében

2023.08.09. 17:30

Idén is megtartották a Zala-völgyi plébániák hagyományos hittantáborát

Idén is megtartották hagyományos nyári táborukat a kelet-zalai plébániák. Ezúttal mintegy hetven fiatal töltött együtt egy hittel teli, kirándulással, strandolással, sok játékkal fűszerezett hetet a nemesbüki plébánia udvarán.

Péter B. Árpád

A fiatalokra többfajta játék, verseny is várt a hét során

Fotó: Vincze Tibor

Bóka Tibor, Alsópáhok plébánosa elárulta, a két évtizedes múltra visszatekintő nyári tábor menetrendje követte a hagyományokat, volt túra-, lelki és strandolós nap, és gyakorta előkerült a méta – vagyis a magyar baseball –, amely évek óta népszerű a fiatalok körében.

Zalaapáti, Kehidakustány, Zalaudvarnok, Zalaszentgrót és Zalaszentiván plébániái ezúttal is közösen szervezték meg a tábort, amelyet a helybéliek számos módon segítettek, támogattak. Tibor atya mellett a térség plébánosai, Szeghy Csaba, Cséry Gergő és Kovács Sándor, valamint a hitoktatók, Paulics Piroska, Pozsonyi Viktoria, Ács Klára, Kiss Gábor és Vincze Tibor foglalkozott az általános és középiskolás fiatalokkal. Bóka Tibor külön megköszönte a házigazda Takács Lászlóné Éva és Takács László áldozatos munkáját.

A fiatalok különféle játékokban, versenyekben is részt vettek. Képünkön az eredményhirdetés, amelyen az eredményeket Szeghy Csaba zalaszentgróti plébános ismertette
Fotó: Vincze Tibor

A Zala völgyében lévő egyházközségek fiataljai a pandémiáig Iharosban táboroztak évről évre, három esztendeje pedig Nemesbük a nyári találkozók helyszíne. Ilyenkor a résztvevők a plébánia udvarán felállított sátrakban alszanak, amelyek az idei, esővel tarkított napokon is jól vizsgáztak, biztonságot nyújtva a bennük pihenőknek.

– Tíz település hittanosai, ministránsai érkeztek erre a hétre, amelynek egyik célja az, hogy megerősítse bennük: nincsenek egyedül – fogalmazott lapunknak a tábort a kezdetek óta segítő Vincze Tibor állandó diakónus. – A fiatalok is a keresztény szolgálattevők közé tartoznak, akik ebben a táborban vidáman, tartalmasan, ugyanakkor a hit jegyében tölthetik idejüket. Az idei napokon a teremtéstörténet állt a középpontban, s ennek jegyében adtunk hálát a világunkért, az életünkért, emberi létezésünkért.

A gyerekek kézműves foglalkozáson is részt vehettek a nemesbüki táborban
Fotó: Vincze Tibor

Az első nap túrája Nemesbükről az egregyi kápolnáig vezetett, út közben pedig a résztvevők, hat csapatban, hat állomásnál oldottak meg különféle feladatokat. A zalaszentgróti strandolós alkalom sem maradt el: a Gondviselés úgy alakította az időjárást, hogy a tervezett fél napban nem esett, sőt, ragyogó napsütésben tölthették idejüket a fiatalok. Utána, persze, megnyíltak az égi csatornák.

A lelki napon a hetedikesek és a fiatalabbak kézműveskedtek – persze, a fő téma jegyében –, a nagyobbakra pedig filmélmény várt. Az alkotás az egyre inkább elgépiesedő világról szólt, s a naponta tapasztalható zűrzavart, rohanást mutatta be. Ezt követően a fiatalok beszélgettek is minderről a lelki vezetőkkel.

A tábort, mint mindig, ezúttal is hálaadó szentmise zárta, amelynek fő celebránsa Bóka Tibor volt, a szentbeszédet pedig Cséry Gergő pacsai plébános mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában