Győrben folytatja

2023.08.08. 15:30

Elköszönt az egyházmegyétől Császár István atya

Augusztus elsejétől a győri Brenner János Papnevelő Intézet spirituálisaként folytatja munkáját Császár István, ezért a minap a szombathelyi egyházmegye közössége ünnepi szentmise keretében köszönt el tőle – adta hírül a püspöki hivatal.

Gyuricza Ferenc

Császár István

Fotó: Szombathelyi egyházmegye

A szentgotthárdi születésű Császár István atya 1995-től szolgál áldozópapként. Először Körmenden látott el kápláni feladatokat, majd 2007-től az egyházmegyei kollégium prefektusa és a szombathelyi Püspöki Általános Iskola hitoktatója volt. 2010-ben kapott szombathely-kámoni plébánosi kinevezést, 2012-től pedig a szombathelyi főplébánia plébánosi feladatait látta el. Ugyancsak 2010-ben dr. Veres András püspök általános helynökké nevezte ki, így amikor 2016-ban az egyházmegye akkori főpásztora Győrbe került, Császár István egyházmegyei kormányzóként vezette a püspökséget, egészen dr. Székely János püspökké történő beiktatásáig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában