A gyermekek közlekedésbiztonsági oktatását támogatják

2023.07.08. 19:00

Zalaegerszegen zárult a motoros tréningsorozat (videó)

A ZalaZONE Járműipari Tesztpályán zárult szombaton a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. idei közlekedésbiztonsági rendezvénysorozata, a Moto Safety. A rendezvénysorozat fővédnöke prof. dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Mozsár Eszter

Kanyarodás, veszélyhelyzet elkerülés, vészfékezés volt a feladatok között

Fotó: Mozsár Eszter

A programra mintegy százhúsz sofőr érkezett kétkerekűjével az ország egész területéről. A fogadóépületben az elméleti oktatás folyt, ahol többek között a balesetek során legfontosabb, életmentő fogásokat és újraélesztési technikákat ismerhették meg a résztvevők. A tesztpálya jó minőségű aszfaltos felületein négy csoportban egymást váltva gyakorolhatták a motorosok azokat a technikákat, amiket nagyon jól hasznosíthatnak a mindennapi közlekedés során. Így a kanyarodást, a vészhelyzetek és akadályok elkerülését.

Az elméleti részben fontos életmentő tippeket hallhattak
Fotó: Mozsár Eszter

- Amivel a legkevesebben találkoznak, az a vészfékezés. Itt tökéletes az aszfalt, ideális körülmények között tudjuk szemléltetni a fékezés folyamatát, miközben a saját és járművük határait is megismerhetik. A motorozás egy olyan dolog, ami folyamatos tanulást, képzést igényel - felelte lapunk érdeklődésére Szabó Zoltán, a HUMDA vezetéstechnikai instruktora. Hozzátette, az oktatók többsége motoros rendőr, akik tudásuk legjavát adták át a nap során.

A szervezők a befolyt összegből a gyermekek közlekedésbiztonsági oktatását támogatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában