Képviselő-testületi ülés

2023.07.13. 17:30

Korszerűbb és hatékonyabb lehet a keszthelyi Csik Ferenc Tanuszoda

A 24 napirendi pontot, egy kivételével, az ellenzék is támogatta – szögezte le a tegnapi testületi ülést követő tájékoztatón Manninger Jenő, Keszthely polgármestere. Megjegyezte: „igyekszünk széles társadalmi támogatottság mellett végezni a munkánkat.”

Péter B. Árpád

Amennyiben sikerrel jár a pályázat, felújítják a tanuszodát. Képünkön Manninger Jenő a Kiscápák SE fiatal úszói között

Fotó: Belovári András

A város első embere kiemelte, az elmúlt hétvégén sikert hozott a KeszthelyFest, amelyet az egyik országos televízió a Nyugat-Balaton eddigi legnagyobb fesztiváljának minősítette. Manninger Jenő úgy összegzett: valóban nagyon sokakat vonzott az összművészeti fesztivál.

A testületi ülés napirendjeit részletezve a polgármester arról is beszélt, az Életfa óvoda és bölcsőde élére, öt évre Németh Ildikó Katalint választották meg.

Manninger Jenő: Több olyan kérdésről is tárgyaltunk, amely érinti a város jövőjét

– Több olyan kérdésről is tárgyaltunk, amely érinti a város jövőjét – folytatta Manninger Jenő. – Ilyen a helyi építési szabályzat módosítása. E szerint a jövőben nem kell majd garázst biztosítani minden új lakáshoz, mert ez eddig megnehezítette a belváros felújítását. Ezután, bizonyos feltételek teljesülése esetén, elegendő lesz a parkolóhely is. A garázssorok egyébként sem feltétlenül esztétikusak, és a mai megváltozott környezetben rendkívül drágák.

Sürgősséggel tárgyaltak a képviselők arról, hogy a város pályázhat a Csik Ferenc Tanuszoda energetikai projektjére, amelyre mintegy bruttó 60 millió forint érkezhet. Ezt a szakminisztérium javasolta, tekintettel arra, hogy sikeres úszóprogramok helyszíne a létesítmény, amelynek elégedettek az üzemeltetésével, „és úgy látják, érdemes ebbe beruházni”, részletezte a polgármester. Amennyiben ez megvalósul, a korszerűbb és hatékonyabb energetikai rendszerrel olcsóbban és hatékonyabban működtethetik majd a tanuszodát.

Munkában a testület. Manninger Jenő mellett dr. Gábor Hajnalka jegyző, Raffai-Réz Ildikó és Nemes Klára képviselő

– Nem várt ügyek is napirendre kerültek. Az egyik ilyen, hogy a Helikon Park megújítása kapcsán váratlan költségek merültek fel, emellett a kivitelező sem a megfelelő ütemben halad, bár számtalanszor felszólítottuk már. Most kiderült, hogy a régi aszfaltpálya alatt lévő fekete és vörös salak veszélyes hulladéknak minősül, ezért ezt el kell távolítani – mondta el Manninger Jenő.

Az ehhez szükséges összeget biztosította a testület, de a többletköltség finanszírozására pályázatot nyújtanak be, hogy az ne a város költségvetését terhelje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában