Nem kötöttek kompromisszumot

2023.07.27. 20:00

Egyre népszerűbb a MATE keszthelyi Georgikon campusa

A korábbi évekhez képest többen adták be jelentkezésüket a MATE Georgikon campusára, ahová a szerdai ponthúzással 236-an jutottak be.

Péter B. Árpád

Dr. Szabó Péter a Valenciai Politechnikai Egyetemnél, néhány nappal ezelőtt

Forrás: facebook

Idén az elmúlt évhez képest 40 százalékkal nőtt a jelentkezések száma – bocsátotta előre dr. Szabó Péter, a MATE keszthelyi Georgikon campusának főigazgató-helyettese, hozzátéve: az intézmény iránti elköteleződés változatlanul magas, 64,5 százalékos, vagyis a bejutni szándékozók több szakot, képzési szintet is megjelölve nyújtották be a szükséges dokumentumokat.

A Georgikonra most 236-an jutottak be, s ehhez még hozzájönnek azok az elsőévesek, akik a székelyudvarhelyi képzési helyen kezdhetik meg tanulmányaikat.

– A campuson nem kötöttünk kompromisszumot a létszám javára – szögezte le dr. Szabó Péter –, hiszen az alapképzéseinkre felvett leendő hallgatóink átlagpontszáma 361, ami igen magas a konkurens intézményekkel összehasonlítva. Felsőoktatási szakképzéseinkre pedig 342 a felvettek átlagpontszáma, ami szintén figyelemre méltó.

A főigazgató-helyettes kiemelte, az idén újrainduló osztatlan agrármérnök szakra 364 ez a mutató, s erősödtek a nappali alapképzéses szakok is. Örömteli továbbá, hogy több év után az állattenyésztő mérnök képzés is elindul nappali tagozaton.

Dr. Szabó Péter arról is beszélt, bár a Georgikon elsősorban agrárfókuszú intézmény, „de földrajzi és szakmai adottságainkat kihasználva, a gazdasági területhez tartozó turizmus-vendéglátás BA szakot ismételten elindíthatjuk, amellyel a balatoni térség szakember-utánpótlását tudjuk biztosítani”.

– Összességében elégedettek lehetünk, hiszen a meghirdetett szakokat nappali, vagy levelező tagozaton elindíthatjuk, s 14 százalékkal növeltük a felvett hallgatók számát az előző évhez képest, ráadásul ők nagyon magas átlagpontszámmal kerültek be a Georgikonra, így hát

különösen sikeres időszakot tudhatunk magunk mögött – összegzett a campus főigazgató-helyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában