Jótékonysági koncertet tartottak

2023.07.20. 09:30

A református templom javára gyűjtöttek Galambokon

Mészáros János Elek operaénekes közreműködésével jótékonysági koncertet tartottak nemrégiben a református templom javára.

Benedek Bálint

Mészáros János Elek operaénekes jótékonysági koncertje

Fotó: ZH

Bertók Dániel lelkipásztor elmondta: az állagmegóvásra gyűjtöttek, ezzel becsatlakozva hitvalló, templomépítő őseik sorába, akik megőrzik Isten hajlékát az elkövetkező nemzedékek számára.

Mészáros János Elek operaénekes (b) és Bertók Dániel lelkipásztor / Fotó: ZH


A fából készült templomot 1793. október 1-én szentelték fel, ez a mai temető református részén állt, és 1856-ban használhatatlanná vált, szinte mindenhol beázott. Ekkor kezdődött el az új templom felépítéséhez szükséges pénz összegyűjtése. Három és fél évi kemény munka után - sok gond közepette – jelenlegi helyén elkészült a templom, melynek felszentelését 1864. november 6-án tartották. Az utóbbi nagyobb renoválások 1974-ben, 1987-ben és 2013-2015 között történtek.
Az operaénekes koncertje meghozta az adományozók kedvét, hiszen a 200 fős közönség több mint 800 ezer forint adományt gyűjtött össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában